Ситуація щодо Приватбанку стає все більш визначальною для нашої країни

Jan 30, 2020 11:00


Не зважаючи на спроби мобілізованих у зелену команду світлих людей, антикорупціонерів і реформаторів закрити очі та уявити, що Коломойського не існує. І що ми якось вирулимо. Або Гончарук вирулить. Чи не вирулить.

Але мені цікаво, а як себе виправдовують ось ті боягузи, які при минулій владі якось знаходили час відвідати всі важливі заходи й суди, і прокукарікати про громадянський обов'язок в камеру. Що там хлопці, часи змінилися і громадянський обов'язок можна згорнути в трубочку й запхнути собі в задницю?

Я не бачу вас під судами по Привату, я не бачу вас під судами по Ріфу, по Марченко та ще багато. Ви навіть в фейсбуці кукурікати перестали, максимум про хороше лондонське правосуддя. Боїтесь, коли страшно, так?

Може, ви дорогі мої, скажете, що ви заклопотані реформами й за все хороше, а ситуація щодо Привату не так важлива, як ваше борсання в пісочку? Чув я і таке, і дуже добре пам'ятаю, що цей аргумент, коли всі прийшли під суд до Насірова, не діяв.

Ну, так давайте прямо.

Ось кредит МВФ. Його не дають. Чому?

Там нам деякі економісти й реформатори розповідали, що переговори з МВФ йдуть добре і все вже майже вирішено. В особисті до мене бігали, переконували, що зараз все буде. І що, як хлопаки? Кінець січня. Як халва смакує? Трактувати слова функціонерів МВФ вже не вдається двояко - вони прямо говорять, що зеленій владі треба зробити домашнє завдання. В рамках, якого треба в т. ч. розібратися з колишніми власниками Привату і ЗАБРАТИ В НИХ ВКРАДЕНІ В НАС ГРОШІ. І зробити так, щоб ніякі колишні власники банків не могли у нас з кишені витягати гроші за допомогою продажних судів, керованих Андрієм Богданом. Тобто прямо говорять, що справа в Коломойському, якого ви стараєтесь не помічати. І в Андрієві Богдані, який очолює ОП, і на якого половина з вас працює прямо, а половина через першу половину. І в Рябошапці, який людина Богдана.

Чорт з ним з кредитом МВФ? Ось макрофінансова допомога від ЄС на пів мільярда доларів. Гончарук каже, що вже все вирішено й нам її видадуть. А ЄС тут же у відповідь каже, що цю допомогу теж не дадуть, поки ми не виконаємо вимоги МВФ. Ті самі. Ну, про Приватбанк. Тому що це маркер, який прекрасно видно, якщо не відводити й не закривати оченята.
Це не тільки економіка. Це ще й дипломатія та сприйняття нашої країни в цілому.
Ось підсумкове комюніке України та ЄС, що вийшло сьогодні. Пункт 16. “Сторони підкреслюють, що важливо здійснити ПРАВОСУДДЯ щодо тих, хто відповідальний за широкомасштабне шахрайство в “Приватбанку”, і повернути активи”.

Однак поки українське правосуддя повертає все тільки друзям Коломойського та йому самому. Бені 8 мільярдів гривень. Суркісу 1 мільярд. Ще багато кому менші суми. Хлопці, ви ще пам'ятаєте, що це В НАС ВКРАЛИ ГРОШІ? Чому ми за це платимо?

Європа пам'ятає. США пам'ятає. Су*а, навіть Філатов щось написав. А всі решта?

Місяць тому на вимогу Привату до справи Суркісів підключили ГПУ, даруйте Офіс Генерального Прокурора. Цікаво буде дізнатися, чи змогла реформована найчесніша прокуратура встановити зв'язок між Суркісами та Коломойським за місяць. Для довбнів з ГПУ це непросто, прочитати список власників на сайті 1+1 може виявитися непосильним завданням, але Суркіси самі допомогли ГПУ.

Суркіси подали позов до Високого суду Лондона проти Порошенка. У позові вони сказали, що Порошенко збирався купити в них частку в 1+1, але щось там не зрослося, і тепер вони незадоволені й хочуть компенсацію, тому що Порошенко не став у них частку в Плюсах купувати. ВСЕ - СПРАВУ РОЗКРИТО, ДОРОГА ПРОКУРАТУРА. Люди судяться, визнаючи, що є співвласниками “плюсів” Коломойського. Значить, вони з ним явно пов'язані особи й кредити, які їм видавали та які вони брали, це все для пов'язаних осіб. Значить дулю Суркісам, а не наш мільярд гривень.

Як думаєте, чи побачимо ми 31 січня найчеснішого та реформованого генпрокурора на суді зі словами - “цих Сурків я в “плюсах” бачив, дерев'яними футболістами торгують”? Підозрюю, що не побачимо. Тому що генпрокурор Рябошапка дружбан того самого Андрія Богдана, який у нас в країні судами тепер і рулить. Які й приймають рішення на користь Бені, Суркісів, ТОВ “Хаджибей” і повертають всяким мутним чортам банки-пилосмоки.

І вся ця судово-прокурорська спайка й буде представляти нас на міжнародній арені. І представляє. Поки ви мовчите. Поки ви нікуди не ходите. Поки у вас є більш важливі справи. Чого чекаємо? Поки в комюніке від ЄС буде рядок “влада в Україні управляється олігархічними колами й тому сприяти їй не варто”? Чи чого?

Де ж крики тих, хто з європейською інтеграцією бігав всі попередні п'ять років? Хлопці? Я вас не чую. Де ж ви? Чому мовчите? У нас суд змусив держбанк заплатити депутату ОПЗЖ мільярд гривень. Мільярд. Депутату ОПЗЖ. Мільярд. Ну?

Не треба розповідати, що ви тут країну рятуєте. Ваш захід сонця вручну буде до дупи, коли Беня дефолтом розверне нас в Росію, всі ваші праці підуть прахом. Вам про це говорю я і ВСЯ ЄВРОПА В ЦІЛОМУ.

Все почалося в Приваті. Так вже вийшло. Там і закінчиться.

Я буду 31 січня о 10:00 під Верховним судом, як був і на всіх важливих судах. Тому що я не боюся. Я взагалі відбитий і давно нічого не боюся,

І я буду там не один, а з тими, хто не боїться, і кому не байдуже на країну та її майбутнє. Саме ці люди роблять все для країни.

Лайк на підтримку.

Репост, якщо хочете, щоб боягузам було соромно.
Люблю вас.

Щиро ваш, Anton Shvets

Коломойский, ДемСокира, Политика

Previous post Next post
Up