Відкриті дані: (реєстри, програми, сайти)

Jun 11, 2019 22:36



Бази даних пошуку інформації

https://declarations.com.ua/ - реєстр декларацій чиновників, також показує членів сім’ї

http://posipaky.info/ - відкрита база даних, помічників нардепів, створена на основі офіційної інформації Апарату ВР

https://www.pep.org.ua/en/ - відкритий реєстр національних публічних діячів України

http://registry.lku.org.ua/dashboard - люстраційний реєстр

http://nd.dmsu.gov.ua/ - база недійсних документів; нею можна користуватися, коли є підозра, що фірму реєстрували на "ліву" людину

http://webeffector.com.ua/ - база корупціонерів

http://acm-ua.org/ - Антикорупційний моніторинг

https://www.fbi.gov/wanted/topten - база розшуку ФБР
http://t.spravkaru.net/ukraine/odessa/ і http://nomer.company/ - телефонні довідники СНД

http://www.yasni.com/ і http://pipl.com/ - що є у Мережі про людину

http://sfs.gov.ua/reestr - дані реєстру платників ПДВ
http://sfs.gov.ua/anulir - анулювання реєстрації платників ПДВ
http://www.sdfm.gov.ua/articles.php? Cat_id = 126 & lang = uk - перелік осіб, пов'язаних із здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції
http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.php - перевірка документів про освіту, або: https://osvita.net/ua/checkdoc

http://mvs.gov.ua/mvs/control/uk/investigation - розшукові обліки МВС. Тут цікава інформація з графи "Паспорт громадянина України серед викрадених або втрачених". Але найцікавіша: "Особи, які переховуються від органів влади". ПІБ треба вбивати російською мовою. Дата зникнення - час, відколи людину розшукують. Також зазначено статті звинувачення та який правоохоронний орган розшукує

https://usr.minjust.gov.ua - реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, показує свіжу адресу (не потребує реєстрації; показує інформацію про ФОПів та юросіб; є можливість платного та безплатного запиту. Безплатний запит - інформація станом на зараз, графа “Безкоштовний запит”, платний - за всі періоди.

Як взяти платний запит (вартість 63 грн):

рубрика “платний запит”
рубрика “дії”, натискаєте “створити запит”
рубрика “тип докумету”, обираєте рубрику “витяг про юридичну особу” або “витяг про ФОП”.
нажимаєте плашку “наступний”
з’яляється рубрика “критерії пошуку” і варіанти: “за ЄДРПОУ”, “даними керівника”, “особи-підписанта”, “засновника-юридичної особи”, “засновника-фізичної особи”. Обираєте, що шукаєте. Якщо потрібно, в яких людина фірма була власником, берете засновника-фізичну особу, якщо потрібна інформація. чи фірма, що вас цікавить, володіла іншими фірмами, обираєте “засновника-юридичну особу” і т.д.
рубрика “сформувати станом на дату” означає дату, про яку вам дасть довідкову інформацію реєстр. Дата на сьогодні дає найповнішу інформацію, зі змінами і датами керівництва.
у рубриці “відомості” з пунктів, які потрібно внести до документу, обираєте плашку “вибрати все” - тоді інформація найповніша.
натискаєте “наступний”. і плашку “сплатити”. Обов’язково вкажіть свій e-mail, якщо для роботи потрібна квитанція. Вводите номер платіжної картки, дату її дії та CVV2 - останні три цифри на зворотному боці банківської картки у полі для підпису
ставите галочку в полі “я згоден з умовами публічної пропозиції” та натискаєте “сплатити”. Воно трошки повантажиться і запропонує ввести SecureCode, який прийде вам на мобільний. Введіть. Воно проінформує вас про сплату і скаже, що номер запиту такий-то, запит формується. Обов’язково збережіть номеру запиту - 10 цифр. У графі “дії” ліворуч на сторінці обираєте “отримати документ”, вставляєте номер запиту і завантажуєте витяг.
https://kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1 платний реєстр речових прав на нерухоме майно, дає, крім майна, записаного на людину, також ПІБ родичів. Вартість одного витягу - 23 грн.

Як брати витяг:

рубрика “отримати інформаційну довідку”
натискаєте галочку “підтверджую достовірність персональних даних”
варіанти пошуку:
а) за адресою:

обираєте регіон - наприклад - Одеська область
у графу “адреса” без пробілів вбиваємо“одеса” і початок назви вулиці, вам викине підказки, обираємо вулицю, яка вам треба
важливо: у графі “тип будівлі” є можливість взяти витяг або на землю, або на будинок, і часто у них різні власники, тому беріть на те і на те; типи будинку, об’єкта, приміщення обираються лише за потреби;
підтверджуєте, що ви не робот, з’являється плашка “оплатити”. Оплачуєте так само, як у реєстрі юросіб та фізосіб-підприємців, з тією лише різницею, що в реєстрі речових у вас є своя пошта, де зберігаються всі ваші витяги, і після оплати вас автоматом перекине на цю пошту.
Примітка: якщо це багатоквартирний будинок, то краще з’ясувати також сусідів - по сходовому майданчику і під та над квартирою, яка вас цікавить - можуть бути одні й ті ж власники). Якщо у багатоквартирному будинку взяти витяг лише на сам будинок, то часто викидає також власників машиномісць та нежилих приміщень (офісів та кладовок).

б) за реєстраційним номером (майже не знадобиться)

в) кадастровим номером; варто шукати не лише за адресою, а й за кадастровим номером, бо іноді викидає лише власника кадастрового, і навпаки. Якщо “пробивати” власників сусідніх адрес, будинків та ділянок, можна натрапити на родичів, колег, пов’язані фірми.

г) даними фізособи - показує, власником якої нерухомості є та чи інша людина. Не вбивайте одночасно ПІБ і ІНН - видасть помилкові дані. Беріть витяги лише на ПІБ або лише на ІНН, а краще - взяти два витяги, бо людина могла змінити прізвище. Якщо ПІБ поширене, наприклад, Іванов Іван Іванович, то вам викине власність всіх Іванових Іванів Івановичів по всій країні. В такому випадку, коли прізвище поширене, варто знати ІНН. Важливо: інформація з позначкою “Актуальна” - те, що на даний час. Позначка “Відомості про право власності” - можуть бути застарілі відомості, треба взяти на цю адресу новий витяг. Звертайте увагу, хто нотаріус та на час реєстрації. Нотаріус може бути пов”язаний з тим, хто реєструє. А час, якщо, наприклад, кожні дві хвилини реєстрували 20 ділянок в одному місці на різних людей, може говорити про те, що реєстрація сумнівна. Розмір частки вказує, скільки людей володіють нерухомістю: 1/1 - одна людина, ⅕ - п’ятеро. Якщо ви берете витяг на особу і бачите, що вона співвласниця ще з кимось, візьміть витяг за цією адресою - вам покаже решту співвласників. Звертайте увагу на графу “підстава виникнення права власності”: якщо договір інвестування - купили нерухомість з фундаменту, договір дарування - хтось подарував, договір іпотеки - заставили майно, дублікат договору - загубили документи і поновлювали, звертайте увагу, кому. Якщо право власності набуто за рішенням суду, спробуйте знайти це рішення, подивіться, з ким судилися. Найчастіше набуття права власності за рішенням суду - спосіб легалізувати якісь незаконні дії.

д) даними юрособи. Краще шукати за ЄДРПОУ

Земля

http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta - безплатно можна знайти власника, орендаря, суборендаря, ввівши кадастровий номер у вікно згори

Часто бувають помилки у зазначеній на ділянці площі. Краще переміряти лінійкою (внизу під полем, куди вводиться кадастровий номер)

Коли натискаєш на ділянку, з’являється вікно з інформацією про ділянку. Натискаєте на “Інформація про право власності та речові права”. Авторизовуєтеся через банківську картку чи ЕЦП. Вводите у віконце, що з’явилося, пароль з смс, підтерджуєте, що не робот, натискаєте кнопку “переглянути”. Важливо: право власності - це те, хто володіє ділянкою, а суб”єкт речового права - той, хто її орендує чи суборендує. Витяг можна собі завантажити, натиснувши плашку “Завантажити документ в PDF”

Кадастрова карта важлива для скринів у ЗМІ. Однак зручніше працювати з гісфайлом, бо він точніший.

http://gisfile.com/map/

в “карти” обираєте “Yandex Hybrid” - він найточніший
натискаєте “кадастр”
у пошуківці шукаєте або за адресою, або за кадастровим номером; якщо обрали останнє - замість Google натисніть на “кадастровая карта” і введіть кадастровий номер поряд. Решта працює, як звичайна кадастрова карта.
http://www.dabi.gov.ua/ - безплатний сайт архітектурно-будівельної інспекції, показує дозвільні документи на будівництво ось тут: http://91.205.16.115/declarate/list.php. Область, рік, місяць обираються вручну. В графу “пошук” можна ввести або адресу, або ПІБ. Той, хто будується, у графі “замовник”. Адреса будівництва - у графі “об’єкт”. Що саме роблять із ділянкою - у графі “документ”. Якщо забили в пошуківку ПІБ, а вам у графі “замовник” видало “Фізична особа”, то 90 %, якщо прізвище непоширене, що це той, хто вас цікавить, просто дані про нього закрили.

https://www.google.com.ua/maps/@50.4726762,30.5160402,14z - якщо максимально наближуватися до об’єкту, то автоматично переходите в режим перегляду вулиць. Важливо: при максимальному наближенні деяких об’єктів ліворуч угорі (де пошуківка) з’являється схематичний годинник. Якщо натиснути на нього, можна переглянути фото об’єкту від 2011 року.

https://www.google.com/earth/ - віртуальний глобус, потребує завантаження та адреси у gmail. Якщо не завантажиться з центральної, можна завантажити тут: http://biblprog.org.ua/ua/google_earth/download/.

http://mozdocs.kiev.ua/search-yandex.php?text=%E0%F0%F2%FE%F5%EE%E2+&searchid=137451&l10n=uk&web=0#1250 - безплатний реєстр санітарно-епідеміологічних висновків. У повнотекстовий пошук по всьому сайту слід вбити прізвище того, хто вас цікавить. Якщо він оформлював десь проект землеустрою, ви побачите, з ким, коли і де (графа “назва об’єкта експертизи” і “замовник”).

http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=244910406 - державний реєстр нерухомих пам’яток, цікавий для перевірки, чи не будуються там, де заборонено

http://ombk.odessa.ua/kadastr - містобудівний кадастр Одеси, працює в тестовому режимі

Фірми

http://www.data.gov.ua/ - Єдиний державний веб-портал відкритих даних
https://smida.gov.ua/ - безплатний, показує власників акіонерних товариств; слід зареєструватися.

Як шукати власників акціонерних товариств:

у графі “пошук” ввести ЄДРПОУ або назву фірми
в “результатах”, якщо шукаєш не по ЄДРПОУ, а по назві фірми, може викинути кілька юросіб, обираєш ту, яка цікавить. Важливі рубрики:
а) інформація про емітента - адреса, телефони, керівник

б) інформація 10 та більше % - показує, які фірми є засновниками акціонерного товариства. Назва власника - у графі “власник”, кількість процентів, якими володіє фірма - у графі “від загальної кількості %”.

в) архів інформації 10 % і більше - можна відслідкувати, як змінювалися власники фірми поквартально.

г) річна інформація XML - тут зашиті конкретні люди, реальні власники або їх довірені особи у графі “інформація щодо освіти та стажу роботи посадових осіб емітента”. Голова правління або хтось із членів правління - серед них і треба шукати. Також власника можна вирахувати по попередніх місцях роботи посадових осіб. Часто у цій графі вказані паспортні дані людини та завжди - рік її народження.

https://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6738234&cat_id=51342 - власники істотної участі у банках

http://odnodata.com/ukr_uo/massreg/odessa - адреси масової реєстрації в Одесі

https://youcontrol.com.ua - база всіх юридичних осіб і їх повне досьє. Безплатно доступна лише коротка інформація, але у разі укладення платного договору клієнт отримує доступ до повної бази даних, включаючи судові рішення по фірмах і т.п.

http://acskidd.gov.ua/certificates-search?resultcode=2 - сайт перевірки дійсності електронних ключів. Те, що електронний ключ у фірми є, і він дійсний, може непрямо підтверджувати, що фірма “жива”

http://moz.gov.ua/docfiles /639_2012_dod.rar - перелік лікарських засобів, заборонених до рекламування, які відпускаються без рецепта
http://nfp.gov.ua/content/derzhavniy-reestr.html - державний реєстр фінансових установ
http://nfp.gov.ua/content/inshi-reestri-ta-pereliki.html - єдиний реєстр бюро кредитних історій
http://rnb.informjust.ua - єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів
http://www.tracer.com.ua - єдина база чіпованих тварин
http://sfs.gov.ua/businesspartner - показує податкові борги фірми, якщо забити ЄДРПОУ у пошук

http://sfs.gov.ua/priymalnya-gromadyan/dostup-do-publichnoi-inform/vidkriti-dani/informatsiya-pro-subektiv-gospodaryuva/informatsiya-pro - тут “податкові” боржники зібрані єдиним файлом

http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeLR.html - єдиний ліцензійний реєстр, безплатний

http://www.uipv.org - інфомація про власників торгових марок, безплатний реєстр.

Як знайти:

іти у вікно “Бази даних, інформаційно-довідкові системи, патентно-інформаційні продукти на оптичних носіях інформації”.
далі йдемо у “Бази даних та інформаційно-довідкові системи”.
Тут нас цікавлять два вікна:

“Бази даних та інформаційно-довідкові системи/Знаки для товарів і послуг”/БД "Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг" - у вікні “власник” забити ПІБ і натиснути пошук. Якщо інформація про зареєстрований знак товарів та послуг наявна, вам викине ось таку картинку http://base.uipv.org/searchBUL/search.php?action=viewdetails&dbname=tm&IdClaim=141578

Червоний кружечок у правому горішньому кутку - рестрація недійсна, зелений - дійсна.

Також вказано дати, коли свідоцтво зареєстрували і до якого числа воно діє.

Жирним підсвічені прізвища - ті, на кого зареєстрований знак та їх домашня адреса. Прямо над зображенням торгового знаку вказане прізвище людини, що реєструвала документи, не переплутайте

2. “Бази даних та інформаційно-довідкові системи/Промислові зразки/Інтерактивна БД "Промислові зразки, зареєстровані в Україні"

У графі “власник” забиваєте назву фірми або прізвище. Якщо промзразок наявний, вам викине посилання такого типу http://base.uipv.org/searchBul/search.php?action=search З нього теж дізнаєтеся адресу та осіб, які реєстрували промзразок.

http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94929.html - безплатний реєстр митних брокерів (через “Судову владу можна шукати, в кого проблеми з правоохоронцями” тощо)

https://trade.informjust.ua - система реалізації конфіскованого та арештованого майна

http://www.spfu.gov.ua/ua/content/spf-rent-Perelik-diuchih-dogovoriv-orendi.html - безплатний реєстр діючих договорів оренди ФДМУ. Один із найкрутіших. Показує, хто орендує об’єкти державної власності, розпорядником яких є ФДМУ, за скільки, до якого часу. Це, наприклад, ділянки на КПП на митницях, аеропорти, порти.

http://rgo.informjust.ua/ - інформація про ГО. Не потребує реєстрації. Безплатний. Шукати по ЄДРПОУ або назві, натиснути “пошук”. А далі натискати скрізь, де є + і … (трикрапка). Звертайте увагу на “засновників” та “керівні органи” - в цих підрозділах часто різні люди.

http://rgf.informjust.ua/ - реєстр громадських формувань

https://offshoreleaks.icij.org/ - база даних офшорних компаній (Панамський реєстр)

https://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=25327817 - база даних, рекомендова Нацбанком України

http://orbisdirectory.bvdinfo.com/OrbisDirectory/Companies - корисні бізнес-реєстри

http://www.exportgenius.in/

https://www.importgenius.com/search

http://www.ukrexport.gov.ua/eng/ukr_export_exporters/

http://dzmi.informjust.ua/ - державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності
http://www.guidestar.org/Home.aspx - інформаційний ресурс для пошуку некомерційних організацій (в тому числі громадських організацій, фондів, благодійних організацій, зареєстрованих в США, але які працюють в інших країнах)
http://www.us-doj.gov/criminal/fara/links/search/html - база даних актів реєстрації іноземних агентів (FARA)
https://www.world-check.com/frontend/logout/ - потужний міжнародний ресурс, де зібрано інформацію про "громадян та організації з високим ризиком", в тому числі пов'язаних з фінансовими махінаціями та тероризмом
https://beta.companieshouse.gov.uk/ - реєстр компаній Великобританії

krs.infoveriti.pl/index.html - реєстр компаній Польщі
rejstriky.finance.cz - реєстр компаній Чехії
http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/294593 - державний реєстр нерухомих пам'яток

Транспорт

https://igov.org.ua/service/1397/general - безплатний транспортний реєстр МВС. Але треба зареєструватися через картку чи ID і вказати паспортні дані.

http://data.gov.ua/dataset/resource/%D1%80%D0%B5%D1%94%D1%81%D1%82%D1%80-%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%82%D1%83 - реєстр суден малого флоту. Безплатний, але незручний: слід скачати і шукати людину, яка цікавить, Сtrl F. Не показує назви судна. Лише марку та дату реєстрації.

http://www.marinetraffic.com - відслідковуєте рух суден, безплатно.

http://www.avia.gov.ua/documents/rcps/vrcps/24020.html - безплатний реєстр повітряних суден.

http://www.flightradar24.com - відслідкувати рейс літака.

http://avia.gov.ua/documents/Lotna-pridatn/sertifikaciya-tipu/Virobniki-AT/30161.html - виробники авіаційної техніки.

http://uz.gov.ua/cargo_transportation/general_information/cargo_stations/ - довідник вантажних станцій "Укрзалізниці"
http://shipregister.ua/ships/index.html - пошук суден в Регістрі судноплавства

Суди

Розшифровка номеру кримінального провадження та номеру справи:

Наприклад: 512/363/12.

512 - код суду першої інстанції

363 - номер справи за порядком у поточному році

12 - рік реєстрації (дві цифри).

У місцевих загальних судах структура єдиного унікального номеру справи є такою: код суду першої інстанції (три цифри)/номер справи за порядком у поточному році/рік реєстрації (дві цифри) - вид судочинства».

Як аналізувати звіти автоматичного розподілу справ в судах між суддями: заходите на http://court.gov.ua/fair/. У графі “регіон” обираєте регіон, у графі “суд” - суд. У графі “дата надходження” обираєте період, ставите галочку “я не робот” і натискаєте на пошук. З'являється табличка зі справами. Якщо натиснути на єдиний унікальний номер справи, з'явиться три плашки, серед них - "звіти авторозподілу". Треба натиснути.

Як шукати, в яких судових справах "світилася" людина (інформація станом із середини 2015 р.): http://court.gov.ua/fair . Забиваємо точне ПІБ у графу “сторона по справі”, шукаємо інформацію про справу у судовому реєстрі: http://www.reyestr.court.gov.ua/

Як шукати інформацію про засуджених за конкретною статтею в Одесі або області: http://court.gov.ua/fair. Обираємо регіон “Одеська” та суд, якщо цікавить конкретний, обираємо дату надходження справ, а далі вводимо початкові слова з назви конкретної статті, наприклад, “шахрайство”, або http://www.reyestr.court.gov.ua/: обираємо регіон суду “Одеська область”, категорія справи: “кримінальні справи”, а в пошуківку забиваємо статтю, що вас цікавить, в різних варіантах, наприклад “368 ККУ” Важливо брати в лапки.

https://nabu.gov.ua/reestr-sprav - реєстр справ Національного Антикорупційного Бюро України

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UdXer6d5eb1uVJtGqrAFCdWxes1HbfrNj5tv756V6so/edit - реєстр справ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

http://www.gp.gov.ua/ua/news/povistky.html?_m - сайт повісток Генеральної прокуратури. Публікуються не тільки паспортні дані осіб, що викликаються на допит, а й інформація про адресу, навіть кабінет, куди їх викликають. Так можна отримати інформацію, про, наприклад, структурні підрозділи військової прокуратури в Одесі, якщо такі є - на офзапит такої інформації не отримаєш.

http://www.vkksu.gov.ua/ua/obrannya-na-posadu-suddi-bezstrokovo/documents-ob/ - інформація про призначення суддів безстроково

http://www.president.gov.ua/documents/all - інформація про призначення суддів (та й усіх, кого призначає президент)

http://erau.unba.org.ua/ - єдиний реєстр адвокатів, дає інформацію про тих, хто захищає підозрюваного, включно з домашньою адресою.

ern.minjust.gov.ua/ - єдиний реестр нотаріусів

Пошук в Інтернеті

http://exif.regex.info/exif.cgi - інформація про фото. Завантажуєте файл або вставляєте посилання у віконечко URL. Підтверджуєте, що ви - не робот. Натискаєте на View Image Data. Як читати Exif, описано тут

http://fotoforensics.com - чи було фото оброблено у "Фотошоп"

https://www.youtube.com/watch?v=DWvq6JGvmxQ&list=PL-9OTQQwXf2XuDGO_EIewUOpzUXLDDfcL - підбірка інструкцій по цифровому пошуку в мережі від OSINT Academy
https://www.imena.ua/site/ua/domains/whois - інформація про власника домену. Коли забиваєте у пошук, прибирайте

https://archive.org/web/ - вайбек машина, сайт, що допомагає знайти інформацію в архіві сайту, навіть якщо вона була затерта. Забиваємо у пошуківку назву сайту . З'явиться календарик на всю сторінку із кольоровими кружечками на конкретних датах. Якщо пощастить, і цей кружок стоїть на тій даті, що була опублікована інформація, то ви її побачите, натиснувши на кружечок.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань
Джерело - звідси

Полезное

Previous post Next post
Up