(no subject)

Jun 06, 2014 01:43

Читаю тут російських (російськоцентричних?) блогерів, які натякають, що без Росії ніякої історії України немає і по-грамотному історію України треба писати як історію Малоросії. Одним словом, верзуть щось таке, що й поляки років 300 тому.
Смішні вони, як бандерівці. Одним дай написати історію У, так напишуть історію націоналістичного руху, дай іншим, так історію Малоросії. Якийсь бетонований регіоналізм, не доросли ще до України.
Богемік побивається, що відмова України (ВЕЛИКІЙ!!!?) російській культурі - то фатальна помилка для У. От дурні, ніхто ж ні від чого не збирається відмовлятися. Єдина на сьогодні країна, що відмовляється від російської культури - це РФ, яка збирається відмовитися від культури взагалі. А Російська культура - це гарна складова української, хоча й не сама важлива і цінна.
Взагалі поділ "культури" на якісь Польші-Росії-Франції - річ ганебна для людини інтелекту. Культура або є, або її немає і тоді, хоч прикривайся російськомовністю, як Чалєнко (я чілавєк русскай культури, ага), переваги це не додасть. Головне в цій справі мати в своїй країні гарну платформу, котел, який буде не стільки переплавляти, скільки варити таланти, свою метрополію, котрої У була позбавлена довгі століття, лиш іноді виринаючи з небуття, щоб привітатися.
Скажу підсумком, росіяни та східняки бачать в У лиш віддзеркалення Росії, західні Українці, в кращому разі якихсь козаків, влаштовуючи з чубів та шаровар цілий культ. Кожен бачить якісь спотворені епізоди власного минулого і ніхто спільного майбутнього. А час вже придивитися...

роздуми

Previous post Next post
Up