інфосміття і інфоприводи. між жорнами двох імперій.

May 13, 2011 15:22

Замість переливати з пустого в порожнє про красноє знамя побєди, можна було б поцікавитись і поритись в справі, сфабрикованій проти українця Дем'янюка.
Хтось може знайти джерело, яке опублікувало його лист?
На запит в гуглі не видно жодної статті, яка би коротко, по суті і доречно виклала справу від початку і до кінця, з нормальними акцентами, або хоча би тезами з цитат Дем'янюка, а самі передруки з коротких повідомлень західної преси.
Невже тема не варта розгорнутих обговорень, суспільної дискусії і належної суспільної реакції?
Хоча б у контексті однієї людської долі - розв'язана двома імперіями війна, яка повністю зруйнувала Україну, бо на її території розгорнувся основний фронт бойових дій, змусила мільйони українців лишити домівки, воювати, переховуватись, виживати в таборах обох імперій, гинути на ристалищі чужих імперських інтересів, - і врешті - феномен: через 70 років одного із таких, знесених вітром війни намагаються засудити сфабрикованою проти нього справою у ... 91 рік! Якби Гітлер і Сталін не розв'язали цієї бійні, хіба опинився б Дем'янюк в концтаборі? Чим краще його краянин, насильно мобілізований до лав червоної армії і кинутий казна за що і куди гарматним м'ясом? І той і інший мусили виживати, відправляючи на смерть, і ще питання - хто в більшій мірі.
І останнє: хіба дожив би Дем'янюк до свого віку, аби не утік на Захід, коли б повернувся до України? 
Правильно, він би в таборах радянських гнив би ще років 20 - і питання, за яку таку провину? Тому що опинився між двох вогнів - Сталінської і Гітлерівської імперії і з'ясування, кому належатиме світ.
Справа виходить корінням звідти сюди, багато очевидних речей і механізмів, коліщат, які продовжують крутитись в одному напрямку, вона наочно виявляє.
А ми мовчимо, поки іноземні суб'єкти судять, з'ясовують, ми мусолимо якусь хєрню.
Соромно.

УПД. Дякую діверсею за підняття теми і всім, хто пролив світло, цікавлячись темою.

політика, нєгодованіє, роздуми, што ви бляді пріунилі

Previous post Next post
Up