В канонічєскомЪ лі храмє освятіл ти свой кулічЬ?

Apr 22, 2011 23:40

 сьогодні в МЕТРО Кеш енд Кері, ціни в якому не дешевші за роздрібні супермаркети, зокрема дещо навіть в Сільпо дешевше, продавався "Пахальний Куліч"  - по 40 рубасів. він був заморожений, а потім його розморозили. термін зберігання - 9 місяців. купила "кекс пасхальний" за 12 з копійками. чому "кекс" - теж не розумію - паска паскою ( Read more... )

гастрономічєскі ізискі, долбойоби, спостереження, споживацькі експертизи, битовиє зарісовкі

Leave a comment

panterarossa April 22 2011, 21:25:25 UTC
вспомнила! "паска" традиционно - творожная. а выпечка - "куличи"

Reply

zzzulfiya April 22 2011, 21:28:53 UTC
це у вас совок в голові перемішався з канонічєской гарячкой гггг
де вона в біса "традіционно". спитайте по селах - всі на 40 яйцях робили завжди.

Reply

panterarossa April 22 2011, 21:39:31 UTC
эээ... при чем тут яйца? *смутилась*

Reply

zzzulfiya April 22 2011, 21:48:04 UTC
там рецепт такий - з сакральними цифрами. ніяких розпушувачів і емульгаторів. 40 яєць в тісто додають, ніяких розпушувачів і барвників, шо прімєчатєльно - паска від цього такого аж канарєєчного кольору всередині.

Reply

panterarossa April 22 2011, 21:56:22 UTC
)))
...я сегодня прочитала: листья шафрана надо толочь в ступке) и одни желтки в тесто)

нет, пойду я. Невозможная тема за день до праздника. Ночью.

Reply

whatsoeverr April 23 2011, 17:01:33 UTC
40 яєць треба, щоб вийшло достатньо на всіх - із 14 яєць в мене вийшло 2 великі і 4 маленькі, а якщо на селі велика родина, то точно треба на 40.

Reply

merilyn April 22 2011, 21:36:03 UTC
наоборот)

Reply


Leave a comment

Up