Дуже важливо! Будьте уважні!

Dec 03, 2013 00:03

Шановні друзі, я хочу всіх вас застерегти бути уважними, не повторювати і не поширювати маячні і дези, яку кидають навмисно, аби перекрутити з ніг на голову.
Наприклад, ті, хто вчора не був біля Банкової - не передруковуйте і не поширюйте цього лайна - в кросівках і масці може буть зовсім не провокатор.

Я їхала вчора на Банкову, бо розуміла, що там зараз поб'ють людей, і допомоги не буде кому надати. Я би не змогла просто сидіти і не бути там, де можливо, моя дхарма - бути в момент найважчий, передбачити і допомогти, коли ніхто не думає про це. Так ось якби я, керуючись своїм передчуттям не поспішала, я би точно заїхала в "Епіцентр" і купила маску. То що, якщо я була в кросівках і масці, я - "провокатор"? Придивіться, бачите "провокаторів"?

Я не боюсь крові, і в дитинстві мріяла стати лікарем. Вчора я трошки ним побула, - багато людей було травмовано, поранено, побито, і це були чоловіки за 30, як правило - ну принаймні, в моїй опіці. Я - очевидець подій на Банковій і можу засвідчити, що бачила і чула на власні очі. Я йшла туди не воювати, а допомогти в біді - пораненим і побитим, хто б це не був.

Я пережила кілька атак "космонавтів", які били на вулиці Інститутській, били в дворах, в кількох метрах від мене, не розбираючи, в темряві, всіх, хто просто стояв чи відійшов попісяти - серед цих людей не було "провокаторів", це були звичайні люди. Це були чоловіки, в присутність яких я знову повірила - мене врятували кілька разів незнайомі, м'яко відштовхнули подалі, аби я не потрапила під удар, мене ні разу ніхто не відштовхнув, хоч я була в гущі і в натовпі, і ці Чоловіки були і юні, і старші за мене, вони стримували паніку, коли всі бігли, вони кричали: чоловіки - назад, в ланцюг! Кілька хотіли прошмигнути в браму, куди забігала я, їм суворо гаркнули: "а ти куди, ти мужик? чого ти сюди прийшов - утікати?". Я надихалась перцевого газу, але знаєте, я ніколи не почувалась так безпечно серед цих незнайомих людей, малоорганізованих, стихійних, тривожніше я почувалась серед біла дня, вступаючи в вимушені контакти (і це будучи юристом і знаючи свої права!) з міліцією, коли здається, перед тобою іная форма жизні, зловісна, хижа, на яку натягнута шкіра і уніформа, і з дев'яти разів тільки двічі не було спроби ментяри зробити з потерпілого винного.

Я не є прихильницею насильства, але я хочу сказати, що вчора у мене було дуже легко на душі - я була не для кидків камінням, я вишукувала, як я можу допомогти понівеченим, і я сама дивом якимсь залишилась цілою і неушкодженою.

В метрі переді мною за огорожею, за яку я вчепилась, один з "космонавтів" так захопився побиттям хлопця, уже лежачого, що не побачив, як його спів-космонавти побігли назад, відтіснені людьми, що повернулись, і його самого повалили, стали бити ногами, обзиваючи підарасом, чоловік сім, але він був як гулівер - більший (вони всі були там як на підбір - бугаї, штурмовики), в обладунках, і то - мені навіть його стало шкода, і я уже з-за огорожі збиралась вигукнути, як мене випередив якийсь знову мудрий чоловік: "хлопці, досить, не вподобляйтесь", і ті відступили, дали йому можливість втекти.

Я хочу сказати, що якби не мужність чоловіків, які не покинули хлопців-гарячих голів, не втекли, а спробували координувати дії при нападах "космонавтів" - там було би більше жертв і ще більше лиха. Чоловіки повертали натовп і завдяки цьому відбивали повалених і поранених, виносили на руках, відтаскували з-під ударів. Це була не революція, це була війна.

Коли я потім йшла додому в чужій крові через майдан, вся ця картина, особливо це беззмістовне бараняче скандування гасел мені видавалось фарсом. В двостах метрах вище була війна, і як виявилось, туди навмисно не пускали людей з майдану, перегородивши шлях, мотивуючи "недопущенням насильства". Але насильство було і тривало! Це що, "приватні ігри" чи навчання - коли дві сотні безоружних б'ють і труять газом в двостах метрах? Так, не було Януковича в АП, - але що це значить, що громадянин України, на податки якого жирує вся ця наволоч - не може вулицею пройти, йому забороняють вийти на певну вулицю, перегороджують прохід, і чого це раптом ми, народ, не маємо права зайняти утримувані на наші гроші палаци і державні будівлі? В принципі, якщо не такі простести, все це майданне бекання - просто імпотентне бараняче жалюгіддя і фарс. Треба буть дебілом, щоб стояти там годинами і вигукувать одне й те саме, не диво, що поважаючих себе дорослих людей звідти тягне геть.

Я їхала додому в страшній депресії.

Зрозумійте, завтра цих людей, які обороняли своє життя і право назвуть провокаторами і зачистять нашу територію, аби у нас не було кому опиратись, як це століття робилось з нашою нацією. Знищували носіїв гену сміливості, аби позбавити нас чоловіків, готових до спротиву і захисту. Завдяки цьому вижило людство і множились народи. Так радіймо, що цей ген пасіонарності знову пустив у нас паростки!

Пивні животи, мамії і розніжені офісні чмошники - ви по їх реакції їх впізнаєте - сруть на фесбучику цеглинами з приводу "тітушок" на Банковій, називаючи чоловіків, які мають ґонор і вибачте, яйця, - ідіотами і провокаторами. І що алюгідніше істота, то більш агресивні і образливі епітети вона підбирає, стукаючи липкими лапками по клаві. Авжеж, не мішки ворочати, і не поранених витягувать на собі. Не вподобляйтесь цим блядям - не розпорскуйте їх зависливе лайно. Хай ним давляться.
Мені набридли ці вонючі кнурі, коли вони посідають з афйончиками і планшетиками, а жінки стоять над вами з важкими сумками поступаються місцем вам, старим, вагітним, несучи на своїх плечах людяність і чоло-віч-ність.

Щодо молоді, я вас всіх вітаю - ми не помітили, як підросло покоління 90-х. Так, в них не запихали фруктово-овочеві пюре "румяные щечки", вони народислись і зростали в епоху дефіциту і зубожіння, тому мало хто з них вийшов ростом, але вони вийшли геном, в якому міазми совка присутні в мінімумі, а то й відсутні. Так, можливо було кілька "голів" Корчинського, але коли ви, таврувальники "провокаторів", побачили Корчинського, хто вам завадив його відігнати? Де славнозвісні "бійці" Тягнибока, їх злито, коли отримали мандати, сховали в нафталін чи може їх заклювали "орлиці"?
Страх який - підійти до Корчинського і сказать - якого буя ти тут шаришся, пішов геть!

У покоління 90-х немає цього страху, і тому вони не розуміють, чому потрібно постійно підставляти другу щоку, дупу, зад і пєрєд агресору і бандюку, офісній начальниці - це діти нашої надії, яку ми поховали, бо в нас догниває совок нашого дитинства, апатія і лінощі, які покосили наше покоління цинізмом, алкоголізмом, наркотиками, жадобою і іншою різною уєбанщиною, на яку ми так падкі і яку ми уже сприймаємо як звичай.
А між тим такі чоловіки виросли і в нашому,і  в попередньому поколінні в Європі, ось чому Франція, Іспанія, Греція - при найменшій загрозі зниження пільг постійно мітингує і не соромиться цього, там перевертають і палять дорогі авта, б'ють вітрини бутіків і банків, але ніхто не називає "провокаторами" - називають "гарячими головами", "радикалами" - суспільство толерує, розуміючи, що страшніше забрати в цих юнаків волю і пасіонарність, засісти в болоті уєбанщини - тоді гаплик, тоді свавілля влади і ніякої ради на те.

Будьмо людьми - це наші наразі герої, а називаючи їх, поранених і скалічених зараз, які чомусь мусять стоять за права усіх, хто відсиджується на диванчику і дрище тавром "провокатор" - уявімо їх злість, розпач і досаду. Так, вони наразились, може помилились, але не кидаймо їх на зневагу і зневіру - ми знаємо що це таке, все життя живемо як худоба, і в нас є 9-річний досвід деградації і помилок після просраного "мирно" і без вимог владі майдану-2004. Це ті ж апатія, лінощі наші - це наші гріхи, бо ми були тоді молоді, юні, і дозволили свиноті втопити нашу мрію.

Повторю, хоч я не є прихильником насильства, але давайте дамо шанс Чоловікам, які прокинулись в особах біологічно чоловічої статі, вибороти свободу, не пхаймо їх в дупу зневіри і апатії, нехай лютують - у нас є причини. Краще підтримаймо їх - ніжністю, вдячністю, сміливістю - гарячим чаєм, перев'язкою, прихистком, виявом поваги.
Побили наших людей, дітей, побили цинічно, жорстоко - ті, хто живиться від нас, знехтувавши засадами елементарно навіть тваринної моралі.
Чому нас знову забовтують на майданах, закликають "мирно" протистоятизві рячому нападу, як баранів?Подумайте зараз, хто в лавах "Удару", "Батьківщини", "Свободи". З перших двох - так всі ті, хто з політики не вилазить ще до 2004, хто був у Януковича і тільки для вигляду перебігав. Ці люди не хочуть нічого, крім як сісти в його крісло, заколихавши нашу пильність - інакше вони би не кинули "помаранчевий", "афганський", "податковий майдан" і "український дім". Давайте, придивіться - в списках Кличка, Турчинова з Яценюком - особи не набагато гірші за Лозинського (він же з "Батьківщини", до речі, а може й страшніші упирі.
Тактика простаі давно уже мала би бути нами зрозуміла - набігти, сфотографуватись, а потім покинути. Вони знали про зачистку вночі 29-го і вивезли всю техніку.
Вони позливали списки активістів, і тих переловили і пересадовили по одному на попередніх майданах, нині вони знову тут. Вони умисно імітують зараз активістів, як наприклад, нєкая Оксана Продан, яка злила податковий майдан, - це депутат від "Удару", при тому що її чоловік - активний ПР-івець, смотрящій і людина Фірташа, що це за "плюралізм мнєній" в одній сім'ї? Чого вона тулиться до Луценка і Соболєва, які постійно на касі збору грошей і засобів для майдану, але полишили майдан в ніч на 29-е і не звітують про зібрані кошти?

Слід негайно об'єднуватись і висувати вимоги. Створити комітет протесту, в який не будуть входити ніякі політики чи фейкові "активісти", які прижились на гроші політиків і імітують протестні і правозахисницькі рухи, коли це на руку їх "баріну", а коли заворушка - зникають. Використовуймо опозицію, висловлюймо їй вимоги, а як ні - недовіру, не даваймо опозиції використати нас.

Якщо хто береться збирать кошти і не звітує - це криса, тирить в своїх. Я готова увійти в наглядовий комітет, якщо треба буде - я на нюх не виношу крисятництва і брехні.
Треба формувати професійний пул із друзів, знайомих, які не законтачені в олігархічних і політ-піарасних холдингах і не працюють на владу, яким можна довіряти (це складно з усіма), збиратися групами, не підставляти і не кидати своїх. Далі можна думати. обговорювати, але наступного шансу може уже не бути. Піднімаймось з лайна!

Хто надалі зупиняє прояв адекватного народного гніву і непокори, використовуючи тавра "провокатор" на пасіонаріїв, той сам неабиякий провокатор. Справжнісінький. Юристи, не соромтесь, не займайтесь талмудистикою вишукуючи "легітимні" способи усунення банди, ви програєте, з бандою не можна боротись за законами банди, краще допомагайте витягать пасіонаріїв з ментівень, в кого є адвокатське - цим ви допоможете більше. Не кожен є кшатрієм, і не може кожен ним бути. Але як казав Любомир Гузар - робіть добро, щоб більше було добра - то тільки ним поборимо зло. Він не казав про "не лютуйте, тільки мирний протест проти нападів, підставляйте" та ін. РОБІТЬ ДОБРО, поодинці, організовано - інакше що ви згадаєте наприкінці днів своїх, кислі щі однакових буднів, що наближають нас до вбогої і жалюгідної старості і немочі?

image Click to view


вєщєє, євромайдан, бути чи не бути, маніфесто, будьте уважні, лютуймо

Previous post Next post
Up