Ідеї поперед тренду

Oct 27, 2013 14:22

Колись я написала про ідею реальної громадської дії - з того, що я можу, і в чому я одночасно і як експерт, і як клієнт бачила потребу. Нині модне слово "краудфандинг" я тоді не знала, але запропонувала такий спосіб підтримки. Багато людей не виявивши ніякого наміру підтримки почали уже контролювати і закидати як я збираюсь звітувати. Питаня слушне, двоє людей взялося пропонувати в офлайні систему колективної підтримки тої чи іншої потреби, але було стільки питань технічного облаштування, захисту даних персональних і від зламу, що загрузнувши в техзавданні, не вдалось з нього вибратись. Одним з факторів, що я не пішла далі (глупо, я знаю) було те, як неприємно було від закидів, що я збираюсь шахраювати і вичавлювать з людей собі на поживу і на вирішення васних фінансових проблем. Так, це було влучно - тоді у мене й справді були фінансові проблеми, і я задумалась - може не варто найматись до корпорацій, а найнятись до громади, якій потрібна допомога спеціаліста як я? Найгострішим цвяшком став коментар Віри Балдинюк pani_grunia про те, що ось Зульфія уже випрошує грошенят на власне утримання.

Зараз це звісно, дурня. Пройшло кілка років, і Віра Балдинюк сама "випрошує", не заморочуючись з "відповідальністю" і звітуванням. І це називається модним словом "краудфандинг", паче в Центрі Сучасного Мистецтва.

Я вже не ображаюсь, але щодня переконуюсь у власній мнітєльності і дурості. Хай цей приклад послужить тим, хто задумав потрібний і цікавий проект, але вагається попросити підтримки.

Прохіндєй не вагається - випадок з оплатою податків ТіВіАй досі тому приклад.

Треба було робити тоді, а не сльози лити, що люди такі жорстокі і злі. Краще зробити і кинути, ніж кинути, бо хтось цинічно плюнув отрутою в твій бік. Кубло розлізеться, а справа зостається.

вєщєє, вкрадчівиє констатації очевидного, сад людський, думки, проект

Previous post Next post
Up