гнусть

Feb 24, 2013 16:27

Є таке дуже добре англійське слово ridiculous - сміховинно-ідіотичний. Саме так можна назвати бажання святкувати "день защітнєка отєчєства" откосівшими.
Проте, яка у нас альтернатива? День чоловіка, і батька в нашій країні і в Росії - його немає, так само як немає чоловіка і батька в нормальному розумінні цієї соціальної ролі (мальчєкі, тіха). Хто поважає чоловіка? Одна росіська блогерка-психолог написала днями, що всі хочуть від нього "отношенія". То репресії, тюрми, війни, то брак можливостей, то уєбанщина - чоловіка і батька викреслили з суспільно-важливих засадничих списків. Якщо ти купив, вдавшись до будь-якої (не-хочу-знать-якої) уєбанщини шубу чи машину бабі - ти чоловік, ні - чмо. Якщо купив - можеш не внікать у виховання і розвиток дітей, ти відкупився. Де ти візьмеш, бабу не цікавить, бо вона читає шо в глянцевих журналах їй така ж мандосья насублімує.

Саме ridiculous - це ситуація з телебаченням і пресою. Вони самі уже здається, так розігнались в перегонах, хто більш ridiculous, що не помітили, як зал глядачів і уболівальників поволі спорожнів.

Почалось із того, що симуляція подій в Росії перестала ставитись в рубриці "закордонні новини". Якщо довгий час не дивитись і не читати глянцю, потім не можеш второпати: це що, листок з дурдому чи журнал? Уже бульварною пресою не назвеш - тільки оселедця та гівна загортать. В інтернет-ЗМІ (так звані) - те саме, тільки загортать на жаль, нема можливості. Зате крім інформаційного в голові - ніякого сміття в хаті і на вулиці.
Чи не ridiculous - анонси відкриття "укрАінского Esquire" и "укрАінского Vogue" - на русском? Щоб шо? Конкурувать з російськими па-русскі? Єжу понятно, що обидва проекти, якщо не вийдуть на план з локальною дохідністю від реклами ( а таки не вийдуть, нафтодоларів менше) будуть закриті із зойканням - "как мало в Украине гламурных читателей качэствєнного ґлянца". Стара пісня з провінційністю і второсортністю. Як один юзер написав "раніше моє життя було унилоє сєроє говно, а тєпєрь оно - унилоє сєроє говно з Vogue".

Пишуть, що Віктор Андрійович Ющенко істерикував з приводу того, що його не хотіли впустити на вечірку з приводу відкриття Америки Vogue. Хіба не ridiculous?

А останнє число журналу Фокус ніби вилучили з продажу:

тому що журнал містить інфографіку, ув скільки обійшовся українцям Янукович

Що у нас далі? В супермаркеті взяла, щоб погортать в черзі журнал Viva, - вчинок сам по собі rediculous, - навіть не обговорюється, - головним чином тому що побачила інтерв'ю із Свєтлаковим. Боже, як жеж можна перегівнити інтерв'ю з доволі дотепним і талановитим потсанчєком. Впрочєм, о чом це я. Якщо раніше в цьому гірчичному листку були побрехеньки про західних селебрітіз, зараз сплош якась російська попсо-вош і Філіп Кіркоров - фотосеся як дура Ані Лорак із туркомужем пїхали з Філіпом кудись - чи то в америку, чи ще кудись. Впрочєм, Філіп Кіркоров уже в аду, і Анілорак туди дорога, дурі, з цим "продюсером". З таким продюсером тільки очком торгувать. Це як Лєв Лєщєнко продюсірував 10 год Катю Лєль, яка потім з двома дурними піснями Фадєєва зблиснула і щєзла, наситівшись славою.

Але важливо інше, - хто це гівно читає, потім виходить і давай по раєну сміття розкидать на недобудовах, срать біля озер, пить слабоалкоголку і активно, в геометричній прогресії деградувати. А я все думаю - од чого така масовість з плутанням тся і -ться навіть у письменних і більш-менш притомних? А це русскоязична преса - якщо її брать до рук бодай погортать, то поволі забудеш букви взагалі, не те що правопис. Ібо нечлєнораздєльними матами і жестами користатись значно простіше.
Разом з тим, аби блог не перетворився на книгу скарг - пропозиція.

Скажіть, яким має бути ранкова програма на фм-радіо, аби ви її слухали щодня, і що би ви слухали в форматі нічної програми в прямому ефірі?
Коли вам йде "умняк", а коли ви хочете просто гарної музики, безперервно щоб,
і чи ви взагалі слухаєте радіо? Якщо так, то яке і в який час?
Буду вдячна за короткі відповіді, за розгорнуті - подвійно.

телебачення курва преса, питання

Previous post Next post
Up