Leave a comment

Comments 6

chita_i January 15 2013, 17:59:16 UTC
Цікаво, коли нарешті почнем глобально термоізолювати, економити та рециклювати? Кажуть що тільки в західній Україні стоять ті, як там вони звуться, бойлери? чи колонки, я тут в тропіках призабула, бо в решті України ставити їх у домівку заборонено і воду треба гарячу качати досить здалеку як для опалення так і для вжитку. Ті газові станції у районах у такому стані у деяких місцях, що як рвонуть від газу, мало сусідам не покажеться. Господарі вже утеплюють свої домівки, навіть панельні будинки у жахливих трущобах (у моїх батьків кутова квартира є у панельному домі, був колись верх щастя), і ті утеплюють свої панелі та зшиви поруч. Не може бути що бідні бо дурні. Скоріше, дурні бо бідні. Приоритети треба якось пересмикати та поставити у вірному порядку.

Я розумію, що я не в тему виступила. Вибачай, Зульфія. )

Reply

zzzulfiya January 15 2013, 23:40:43 UTC
колонка працює на газу, бойлер - на електриці.

панелі утеплюють дедалі масовіше. в Західній Україні взагалі живе спроможне господарювати, назагал, населення з життєспроможною формою організації життя. тільки вкрай, бува, з обмеженою і містечковою свідомістю, дрібно-побутовою.
Схід України заселений завезеними люмпенами, вони не є пристосованими до господарювання. вони не мають ментальної націленості на майбутнє - їх предків привезли сюди, їх дітей може ще десь вивезуть. можливо, в них сильна генетична пам'ять щодо напівкочового способу існування їх не таких уже далеких пращурів.

тому така разюча візуальна різниця.
я так щітаю, обобща.

Reply

chita_i January 16 2013, 03:33:47 UTC
Але коли я, після невдалого початку однієї роботи, повернулась з Тернополя, куди ми возили якогось німця та зам.міністра енергетики, якщо я не брешу, домовлятися з муніципалітетом співпрацювати з однією німецькою фірмою, яка випускає ті отоплювальні апарати, запитала свого батька, чому ми не встановимо такий. Бо економія енергії для всіх величезна. Мій тато сказав, що не дозволено. Я з місяця впала, ясно, не запитала, ким недозволено, але мої батьки грамотні люди і вони знають. Тобто, в західній Україні дозволено, а в м. Обухів Київської області - ні! Так що менталитет та люди винні -то все понти для приєзжих, як мені здається.

Це тим більше було доречно, що до нашого четвертого поверху ні гаряча вода у ванні не доходить ні батареї гріє, і так по всьому стояку, бо "крутой" сусід з першого поверху якось "домовився" з жеком і відвів собі тепло для отоплення подвалу, який вживає як жиле приміщення. На дев'ятому, кажуть, взагалі бурульки з стелі звисають і усе "по закону". Такі б отоплювальні штуки були б в самий раз.

Reply

zzzulfiya January 16 2013, 09:06:49 UTC
ти маєш на увазі котел, який працює на газі і гріє і воду, і служить для оплаення приміщення. бо є накопичувальний або проточний водонагрівач, його також називають бойлер.

так, дійсно, з ініціативи Черновецького десь писали, що для встановлення таких котлів і відмови від центрального опалення треба буде отримувати спеціальний дозвіл. мери деяких містечок також і собі взялись за таке, перетрусивши, що люди будуть масово відмовлятись від центрального опалення, а значить накрутити зайві грошики їм буде нізвідки. міські ради почали приймати якісь там постанови про штрафи і демонтаж якщо бойлери встановлять без дозволів (які мали намір не надавати), преса про це писнула, потім все вщухло.

в більшості випадків люди ставили і продовжують ставити собі втихаря, і мають з того непогану економію, або принаймні в квартирах тепло, а платять не більше.

Reply


chita_i January 16 2013, 15:22:59 UTC
А ти мені про "менталітет" розповідаєш! Менталітет не вимагати масово та організовано не боятись бути "гетьманами", це навіть не поіличні вимоги "дозволу" та регуляційних правил від саме місцевої влади повсемісно та плюс на національному рівні, що є рівнем країни, ефективних регулювань енергозбереження, а не таких, які зараз існують. Я дуже розумію, що зразу ж усіх примусять купляти через посередницство і/о у "правільних" продавців те все, та шукати перевірку на бумажці, дозволи та прочіє нібито для нашої ж безпеки та стандаризації речі, але це також треба передбачити та контролювати (знов, тільки локально), з узгодженням між локаціями, закупівлі, установку, нормалізацію, тощо.

Цим мусили б зайнятися ті, хто не має можливості жити у іншому місці, люди молоді з родинами. Не пенсіонери. Вони вже своє відпрацювали. Ну а схочуть підтримати, теж будь ласка.

Reply


Leave a comment

Up