Пекло - це відсутність гарного прикладу

Nov 15, 2012 13:47

Ще хотіла би звернути увагу на "присутність гарних підвалин" майбутнього, яке нам малюють брати Вачовські. Тобто при постійному звуженні свобод, закріпаченні і знеособленні, знеціненні життя суб'єкта-гвинтика і стиранні його індивідуальних ознак під гаслом "всесвітніх і всезагальних цінностей" - безпеки, простору вільного від тероризму і т д. абсолютно фантастичними видаються саги про спротив у таких системах, коли сама людина, дай їй свободу, уже не зможе нею скористатися, бо з свободою надходить величезний дискомфорт - відповідальність. здавалося, спротив в умовах всеохопної контрольованості і регламентів неможливий, і дивишся на ці "стрілялки" як на казочку для фріків.
проте ось такі статті і новини в існуюючій ніби паралельно віртуальній галактиці криптографічної анархії - це паросток для вигуку "можливо", коли переглядаєш фільми на кшталт "Матриці", "V означає вендетта" (не змогла додивитись до кінця) чи "Хмарного атласу". Піратська бухта і Вікілікс - для мене це саме ті приклади спротиву, який є адекватним виклику часу і технологій.
Приклад "множинної дії крапель в океані".

Оскільки я технічний кретин, я можу тільки рефлексувати радістю і восторгами з цього приводу і морально підтримувати покоління людей, які з засобами нової ери "на ти".

Алелуйя, дорогіє мої.

благословеніє, восторгі, што ви бляді пріунилі, кому наґраду а кому забвєніє

Previous post Next post
Up