про мегамаркетного "стрілка"

Oct 05, 2012 14:39

підозри в інсценуванні всього інциденту (і проект закону нового якраз внєзапно є) викликають, якщо уважно почитати новини про це.
1. версії стосовно "стрілка" - члена угрупування (насправді абсолютно несхожого), якого вважали померлим відводить увагу в зовсім інше русло (і подєлом неадеквату і бандиту, якщо його пристрелять десь, то він все одно поза законом),
2. відсутність крові від куль, а тільки цятка на білій сорочці охоронця, при прокручуванні відео, чути тріск від відсунутого стільця, але не чути і не видно розмов, відео знято так, що зовнішності охоронців неможливо чітко роздивитись і запам'ятати - "один лисий три звичайних".
3.потерпілого, який знаходиться в лікарні теж неможливо ідентифікувати - родичі дуже швидко якось зреагували і попросили взяти з лікарів зобов'язання про нерозголошення його стану здоров'я (а чому? - головне, щоб поки в нього важкий стан його самого не турбували, а для родичів розголос в пресі, плач навпаки, поміг би збити з "роботодавця" на нашумівшому випадку матераільну і моральну шкоду на витрати лікування потерпілого. навряд чи сім'я охоронця може собі дозволити платити добову приватної клініки реанімації, і навряд чи роботодавець посипає їх золотом уже. зарплата охоронця в супермаркеті становить в середньому 3,5-4,5 тисяч гривень. не впевнена, що і ця сума платиться без конверта.

ну, не кажучи про те, що преса замовчує, що жодна "служба охорони" не має права проводити слідчо-процесуальні дії. вони не мають права обшукувати, торкатись вас і ваших речей - це ваша приватна власність, а повинні були викликати міліцію і чекати. доказів для обшуку малувато - людина бере флешку, і людина кладе на стрічку хліб. люди часто передумавши купувати, можуть кинути товар по дорозі чи біля каси, а там камера може і не "бачити", - камери не всюдисущі.

іншими словами, багато є питань. досвід "залякування" в США і Європі терористами показує, як легко наляканий обиватель погоджується на звуження своїх прав і свобод "заради безпеки".

цікаво, що преса перекинулась мусувати заборону "пропаганди гомосексуалізму", і не смакує, що - ось, бачиш, ненависний Янукович - порушення прав і свобод громадян може бути покаране в такий спосіб - негайно і на місці. а треба було би.
я вважаю, що за порушення прав і свобод, погрози застосування сили можна і стрільнути, - і це відповідь на такі поползновєнія, яка в умовах розпоясавшогося мурла залишається єдиною адекватною для тотального беззаконня і насильства, порушення суспільного договору владою і її інституціями. нас врятує людина з рушницею. з цієї логіки можна вважати стрілка - українським Мартіном Хімаєром-2012.

будьте уважні, што ви бляді пріунилі

Previous post Next post
Up