Екскурс Шоколадною Фабрикою

Apr 21, 2010 11:11

Отож була я вчора на нашій львівській шоколадній фабриці "Nestle" ( Світоч)... Так би мовити, прєлєсті роботи :)
Кожна дитина, мабуть, мріє про те, щоб потрапити на фабрику шоколаду, побачити як то все робиться, понюхати ті всі смакоти і помріяти про те, як би вона працювала на такій фабриці... Я б сказала, що для себе я почерпнула купа всього цікавого і нового, але й зробила багато висновків... Отож, щоб лаконічніше і зрозуміліше, буду писати тезами:

- при вході треба було познімати всю біжутерію, годинники і т.д., а також залишити мобільні в залі збереження
- одягнути халат, в якому кишені були всередині (?!), шапочку, щоб повністю закрити волосся і бахіли (то такі кульки на ноги)
- ми проходили чотири поверхи і більше 5 різних приміщень і перед входом у кожне треба було мити руки з милом
- на моє здивування на фабриці все було чистенько, усі працівники були в рукавичках і шапочках і, принаймі при мені ніхто собі не дозволяв під*їдати солодощі просто на робочому місці
- Як мені шкода тих працівників! Бачили на вулиці час від часу з*являються рекламки "Адська праця"? От мені здається, що це про працівників заводів... Чесне слово, я би просто вмерла протягом 10 годин розкладати в однакові пачки, які рухаються з однаковою швидкістю 4 однакові цукерки тисячі разів на день...Або наклеювати такі ж самі однакові наклейки на такі ж самі однакові пачки протягом 10 годин... Вмерти можна!Не знаю як їх не болять очі, руки і взагалі мозок...
- Ми бачили як робиться "Nescafe 3 in 1". Виявляється, його виробляє всього 3 країни світу: Угорщина, Україна і... Молдова, здається... Каву вони беруть з Бразилії, а сухе молоко (creamer) з Малайзії...
- Бачили, як робиться шоколад темний... Він, виявляється проходить декілька стадій, допоки стає таким от однорідним шоколадом...Спочатку беруть какао стружку і какао масло, їх змішують, додають цукор і воно такими, ну зовсім непривабливими стрічками, повзе в якийсь контейнер... Там воно збирається і перемелюється і якийсь час лежить... Стає вже більше схожим на одноріднішу масу... Тоді ту масу пропускають через шось типу блендера і високу температуру, але не більше 45 градусів і тоді вже з нього роблять шоколадки і цукерки
- Для того, щоб перейти на виготовлення білого шоколаду, контейнери відмивають протягом 16 годин...( двічі по 8 годин) І потім протягом 8 днів виготовляють лише білий шоколад по максимуму, щоб задовольнити потреби споживачів... Після цього знову виготовляють лише темний шоколад....
- Високий сезон виготовлення і продажу шоколаду це кінець осені і зима
- Низький сезон це весна і літо ( люди споживають більше морозива, соків і пива)
- Світоч колись виготовляли пористий шоколад (наприклад бульбашки "Аеро", мммммм), але дослідження показали, що попит на пористий шоколад виникає тільки на початку його виходу на ринок,а потім різко падає, тому пористого шоколаду "Світоч" вже не виготовляє... А шкода!
- Середній термін зберігання шоколаду 12 місяців (без начинки)
- Якщо ви бачите на шоколадці білі плямки, то це зовсім не означає, що він зіпсований... Насправді в результаті того, щоб шоколад перебував у температурі, теплішій ніж йому потрібно ( на сонці, біля мікрохвильовки і т.д.), то какао масло виділяється на поверхню, а само воно білого кольору! Ось звідти і беруться світлі плямки...
- Світоч от-от запустить супер-смачнющі цукерки "Трюфелі", які я, якби швидше прийшла змогла б спробувати і описати, але, коли я прийшла на дегустацію вже всі розхапали :((( Бууууу....
- Директор Edward Smith дуже цікавий, енергійний американець з почуттям гумору, з яким приємно спілкуватись



Questions? Питайте і коментуйте :)

Світоч, враження, шоколад, nestle

Previous post Next post
Up