Про поїздочку

Mar 23, 2014 22:49

Якось так мені поталанило, що випала можливість та час чкурнути на 10 днів до мами в Голандію. В середу увечері брат подзвонив і запропонував поїхав, а в п'ятницю ввечері ми вже були в мами. Добирались як завжди: Львів -Дортмунд WizzAir, а з Дортмунду знайшли машинку з Bla-blacar майже просто під мамин дім. В результаті вилетівши зі Львова о 5 вечора, об 11 вечора ми вже пили чай з мамою :)

Багацько я вже писала про свої подорожі в цю країну, але зараз розкажу ще щось новеньке :)

Перша за все ще тиждень тому, як я була в Нідерландах, там вже була справжня весна. Вздовж каналів красувалися нарциси та крокуси, люди на вулицях ходили та їздили на велосипедах без курток та в балетках, молодь попивала пиво за розкладними кріслами біля своїх будинків. Приємно було отак раптом потрапити у весну. Тепер, правда вже й у Львові тішусь весною :)




В Амстердамі ми з мамою знайшли чудове дерево неземного кольору, яке нагадало мені цвітіння сакури в Ужгороді


А ще я відкрила для себе новий, зовсім інший Амстердам. За залізничним вокзалом є можливість сісти на безкоштовний паром, котрий водою доставить вас за 10 хв на Північну частину Амстердаму, де немає туристів, але не менше відчувається дух міста: багато води.
Там, в затишній кав'ярні на воді, ми зустрілися з хорошими друзями-росіянами Анею kusu_damka та Владом v00m, які готувались стати батьками чарівного хлопчика Тіми :)




От нещодавно почула, що батьками вони вже стали, з чого я страшенно тішусь і бажаю їм здоров'ячка і сімейного щастя!

Крім того, в час своєї поїздки я вперше відвідала лекцію в голандському університеті. Я завжди мріяла мати можливість повчитись за кордоном, але в свій час, не довела до кінця можливість навчатися по програмі Еразмус в Амстердамі. Запрошення на навчання я отримала, але от про можливість стипендії я тоді не знала... Ну то таке, пройдений етап.

Хочу сказати, що лекцію я собі вибрала не з найлегших: світова літуратура 19-20 століття, а лекція, звісно ж, голандською... :) Але що позитивно то те, що я таки багато зрозуміла!Дізналась про те, що був такий собі Bottingheimer,який висунув свою теорію щодо того, що казки спочатку писали, а потім вже почали розповідати. Ця теорія має дуже багато критики у світі, з чим я дуже погоджуюсь, бо перше оповідання було написане у 1550 році, а в той час 70% людей не вміли читати, книги були надто дорогими для простих людей і існувало безліч різних діалектів, які робили можливіть читання ще важчою...
Що мені дуже сподобалось, це те, що будь-яку подію чи історію, завжди подають з двох сторін і кожен студент сам може вибрати собі, яка точка зору для нього більш прийнятна і подискутувати на цю тему. Це розвиває логічне мислення і можливість відстоювати свою точку зору. Ну і фільтрувати інформацію :) Українцям цього вміння бракує. Ще класно, що всі цитати з книжок, що були написані англійською - подаються мовою оригіналу. Тобто питання про незнання англійської для студентів університету - взагалі не питання. На домашнє читання викладач реально дає читати книги англійською... Ну і ви ж розумієте, що твори можуть бути абсолютно різної складності...


Ще в моєї сестрички був День народження. Вона у мене вже доросла дівчинка- 12 рочків. Цього року я вперше, за багааато років була з нею на її уродини. А ось і вона


Ну і звичайно ж, я не могла не привітати свою маму-красуню з уродинами її третьої дитини. Моя мама все ж така чарівна :)


Ну і на кінець цікава історія: збираючи речі, в своєму пальто я знайшла 5 євроцентів. Подумала, що вони мене в будь-якому випадку не врятують і най лишаються в кишені, як колись казали - "для розмноження".
І що ви думаєте? Приїхала я в Дортмунд, чекаю на шатл з вокзалу в аеропорт, дивлюсь на інформаційне табло, де пише, що вартість проїзду 7 євро, починаю рахувати всі свої євро-копійки і... Мені не вистарчає рівно 5 євроцентів!!! Яка ж я на себе була зла. Але, почувши російську мову від дівчинки, що стояла поруч попросила її позичити 5 центів :) Вона мене врятувала, ця дівчинка, що прямувала в аеропорт на літак Дортмунд-Донецьк. Між іншим, літаки наші (до Львова і Донецьку) вилітали з сусідніх гейтів з різницею у кілька хвилин і зона очікування у нас була спільна. Все так символічно: Львів і Донецьк разом :)

Ось така поїздочка виявилась. Я була шалено рада повернутись додому, оскільки мій літак назад летів 17 березня, відразу після референдуму в Криму,наслідків якого я дуже боялась.

родина, враження, універ, подорож, голандія

Previous post Next post
Up