Чи готові ви?

Feb 24, 2014 02:03

Багато написано речень, сказано слів, зроблено справ та пролито сліз з часу початку революції і так, зараз ми не готові святкувати нашу перемогу, оскільки всі ми розуміємо, що саме зараз наш шанс насправді почате нове життя, відмовившись від усіх "темних" справ, на яких побудовані бізнеси, роботи, навчання, медицина та й уся Україна.



Ми довго боролися, переживали, страждали, хто з нас втратив близьких чи рідних, хтось з нас поводив пасивно і тепер, ймовірно, картає себе за це... Але саме зараз є шанс усім нам довести героям, які за нас боролись, що все це відбувалось не просто так!

1) Забудьте про те, що за похід до лікаря нам потрібно покласти йому в кишеню "подяку"
Так, я цілком розумію, що за 2000 грн нормальна людина, а особливо людина, котра має сім'ю і повинна її забезпечувати не виживе. Але це явище тимчасове. Коли ми оберемо нову владу (а це ще один невід'ємний вагомий вклад у життя нашої країни! Нехай тільки хтось посіє не піти на вибори й не проголосувати або проголосувати за гроші!), ми вимагатимемо гідної заробітної плати для лікарів, вчителів та інших суспільно необхідних професій. До того часу, і ми і вони повинні зрозуміти, що кожен з нас, платячи податки, "дякує" всім цим працівникам. Я дуже сподіваюсь, що працівники в свою чергу зрозуміють нас і зможуть протриматись кілька місяців без подяк.

Те саме стосується вступу у ВУЗи, школи, садочки: дуже вас прошу! Забудьте про подяки! Не беріть участь в цих нечистих справах і не давайте цього робити іншим!Знімайте відео, робіть фото доказів, чи записуйте розмови, коли вас змушують таке робити. Правила повинні бути однаковими для всіх!

Студенти: не платіть хабарів! Жодна трійка в дипломі не гідна вашої совісті! А ВИВЧИТИ НА "ТРІЙКУ" ПІДСИЛУ КОЖНОМУ.

2) Завжди платіть за проїзд, вимагайте квиток та не давайте нікому крім вас ним скористатись. Так само, якщо ви бачите що хтось у трамваї залишає квиток на сидінні - підберіть його самі та викиньте! Якщо ми хочемо покращення умов перевезення - ми повинні бути свідомими того, що плата за проїзд у нашій країні маленька, а для деяких з нас навіть оплата за проїзд видається чимось, чого можна уникнути.

3) Водії! Пропускайте пасажирів на пішохідних переходах, не паркуйте їх на тротуарах, не перевищуйте швидкість, а якщо ви вже дуже поспішаєте, то будьте готові до офіційного платежу, який за собою несе ваше порушення. Інспектори ДАІ так само зміняться. Повірте в це. Вони так само хочуть отримувати гідну зарплату й не ділитися "темними доходами" з шефом.
Як прикро й неприємно було дивитись на мого знайомого, який, коли ми повертались з Києва з майдан, перевищив швидкість і коли нас зупиник інспектор, той просто дав йому хабаря. Ну не для того ж ми на майдан їздили! Ніяких хабарів! Купити аптечку, їздити пристебнутими й дотримуватись правил дорожнього руху - невже це так складно?

4) Сміття. Якщо ви бачите як хтось викидає папірчик від морозива чи недопалок просто посеред вулиці, зверніть їм на це увагу! Змусьте підняти й донести до смітника. Завжди робіть так самі! І не скаржтеся на недостатню кількість смітників: біля будь якого закладу харчування тепер є маленький смітничок - я не думаю, що власники закладу будуть проти вашого папірчика.

Намагайтеся сортувати сміття, адже це шлях до збереження навколишнього середовища і переробки з повторним використанням. Якщо влада побачить, що суспільство готове до сортування сміття, будуть прийняті й закони, котрі допоможуть нам це сміття з користю використовувати.

5) ВИБОРИ Обов'язково ходіть на всі вибори! Адже вибір як місцевої так і державної влади, це вибір кожного з нас! Усі, хто не проголосував чи проінгорував вибори можуть звинувачувати у поганому житті самих себе. Це наш з вами громадянський обов'зок! І навіть якщо ви перебуваєте за кордоном ви всерівно можете проголосувати: де б це не було. Це як з чищенням зубів: ми це робимо щодня, незалежно від того, о котрій годині ми прокинулись чи з якої ноги встали і коли у нас починають боліти зуби, то в цьому ми можемо звинувачувати лише самих себе!

6) Не ставайте байдужими до політики. Ви не повинні слідкувати за всіма подробицями, проте кожен з нас повинен пам'ятати обіцянки влади і слікувати за їх виконанням. Це наш шанс контролювати те де, як і за яких умов ми живемо. Обираючи кандидата для голосування обов'язково детально вивчайте його програму та перечитуйте біографію.

7) Виконуйте свою роботу совісно. Мій тато мені завжди каже: "Якщо тебе мучить совість, значить ти щось не доробила або зробила не так" Дослуховуйтесь до своєї совісті. Перевершуйте очікування, старайтесь, будьте щирими.

8) Пам'ятайте героїв.Люди, котрі стояли на майдані без перестанку, котрі віддали за нас з вами життя повинні залишатися у наших серцях і думках завжди!

image Click to view



Так, я ПРОТИ вступу України до ЄС і ПРОТИ Митного союзу. Я ЗА самостійну Україну, яку ми, молодь, що виросла за незалежної України маємо будувати!

Щороку я з нетерпінням чекаю свого дня народження, але цього року мені сумно... Цього року я не знаю чи маю право його святкувати? Адже всі ми й надалі в розпачі, далі по шкірі мурашки й навертаються сльози від думки про смерть наших співвітчизників... Усі, хто згадають в цей день про мене, будь ласка, подаруйте мені молитву за "небесну сотню".... Поставте свічку....

image Click to view



І так, не має значення, чи ви зі східної України чи з західної, чи розмовляєте українською, чи російською чи суржиком - зараз ВСІ МИ повинні стати одним цілим і показати політикам, що не вони причина наших змін, а ми! І ми УСІ слідкуватимемо за кожним їх кроком. Після люстрації. Після повного перезапуску цілої системи.

Герої не вмирають!

Україна, герої, революція, євромайдан, майдан

Previous post Next post
Up