Початок канікул, що відбулись....

Feb 07, 2014 19:47

Через всі події в країні і мою причетність до них ніяк не могла зібратись з думками, щоб написати про нашу неймовірну різдвяно-новорічну подорож. Отож плани у нас цього разу були ого-го і тим не менше майже все вдалось саме так, як ми очікували і мріяли.

Поїздку ми планувалине надто заздалегідь, але мали декілька чек пойнтів:

1. Потрапити на католицьке Різдво до мами в Голандію
2. Потрапити на Новий Рік в Париж
3. Відвідати родичів в Ліоні
4. Потрапити на українське Різдво додому до тата

Перш за все ми порахували вартість такої поїздки автомобілем і лоукостами і таки вирішили позичити у родичів автомобіль і поїхати ним, хоч це й займає більше часу і дуже виснажує водія, але такий варіант був і бюджетніший і цікавіший.

Для того, щоб здешевити кошти на пальне ми вирішили скористатись сайтами carpooling та blablacar. Там є можливість зареєструвати свою поїздку: проставити міста, через які ви їдете, встановти вартість проїзду, розмір допустимого багажу, а на blablacar навіть вказати чи ви любите поговорити і на скільки важлива для вас музика в машині :) Таким чином ми знайшли чотирьох пасажирів: дівчину-фотографа зі Львова до Берліну, яка їхала до друзів на католицьке Різдво і Новий Рік ( з якою ми потім мали купа проблем і напрягів), дівчинку-будистку з Кракова, що прямувала в одне маленьке голандське село на тижневу медитацію та пару німця й чілійку з Берліну, котрі їхали на свята до Гаги.

Дорога була важкою, бо Антон за всі 1800 км майже не спав, за винятком години, котру перекімарив на заправці в Німеччині, але нові люди це завжди цікаво.

Маму ми, як завжди, вирішили здивувати, то ж вона була в шаленому захваті, коли зранку у двері подзвонили ми :) Вдома у мами вже був мій брат, то ж це було перше Різдво за 11 років, коли всі її діти були разом. Ми влаштували вечір, наче з американських фільмів: запалили невеличкий вогонь у подвір'ї, спекли дві велетенські баранячі ноги, зварили глінтвейн, а потім всі разом примостились біля ялинки, де серед святкових вогнів і прикрас, на фоні "All I need for Christmas is you" розпаковували численні подарунки. Це було неймовірно затишно, тепло і сімейно!


Про решту трохи згодом....

родичі, подорожі, netherlands, голандія

Previous post Next post
Up