Єврокомісія запропонувала 10-й пакет санкцій проти РФ

Feb 15, 2023 16:16




До нового пакету санкцій увійде ряд заборон на експорт, зокрема технологічних компонентів, які РФ використовує у своїй зброї, та обмеження проти структур третіх країн, що допомагають фашистській росії.

Про це у своєму зверненні сказала президентка Єврокомісії Урсула фон Дер Ляєн.

Запропоновані заборони на експорт на суму понад 11 мільярдів євро покликані позбавити російську економіку критичних технологій і промислових товарів.

Зазначається, що пакет санкцій націлений на багато промислових товарів, які потрібні Росії і які вона не може отримати через треті країни. До таких товарів належить електроніка, спеціалізовані транспортні засоби, деталі машин, запасні частини для вантажівок і реактивних двигунів, а також будівельні товари, які можуть бути використані у військовому секторі.

Австрія схильна купувати газ у фашистської росії в тому ж обсязі
Також, ЄС планує й надалі обмежувати експорт товарів подвійного призначення та передових технологій.

«Ми пропонуємо експортний контроль над 47 новими електронними компонентами, які можна використовувати в російських системах озброєння, включаючи безпілотники, ракети, гелікоптери», - йдеться у повідомленні.

Аби технології не були доправлені в Росію іншими, незаконними шляхами, ЄС вперше додає до санкцій структури третіх країн, які допомагають РФ, зокрема Ірану.

Нові санкції будуть введені проти кремлівських пропагандистів та воєнної еліти РФ, списки підсанкційних осіб будуть сформовані пізніше.

Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу
Також, планується провести огляд усіх російських активів, що заморожені у ЄС та які можуть бути використані для допомоги Україні.

«Ми відстежуватимемо олігархів, які намагаються сховатися чи продати свої активи, щоб уникнути санкцій. І разом з державами-членами ми проведемо огляд усіх заморожених активів російського центробанку, які зберігаються в ЄС. Нам потрібно знати, де вони розташовані та скільки вони коштують. Це надзвичайно важливо з огляду на можливе використання державних активів Росії для фінансування реконструкції України», - заявила фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що наступного тижня буде організовано Форум координаторів санкцій, який збере всіх міжнародних партнерів, щоб посилити зусилля із застосування обмежень.




санкції, загибель росії, російсько-українська війна, russian-ukrainian war

Previous post Next post
Up