Це - реалізація планів Путіна: Порошенко про ідею референдуму щодо Донбасу

Dec 11, 2021 12:44

Питання суверенітету, територіальної цілісності, державного устрою не можуть бути винесені на референдум. Про це наголосив Петро Порошенко в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера» у відповідь на заяву Зеленського про ймовірний референдум щодо подальшої долі Донбасу.

image Click to view


Це є Конституція. І президент має захищати Конституцію, а не порушувати її. Я категорично не згодний з тим, щоби референдуми використовувалися як технологія для проведення, в тому числі і неукраїнських рішень. Обговорювати невідомі питання, та ще й як було сказано: «винесені або запропоновані іншими країнами», - я думаю, що це була б просто жахлива помилка. Бо єдиним джерелом державної влади в Україні є народ, а Конституція є Основним Законом. Перед тим, як навіть теоретично обговорювати ці питання, треба забезпечити дотримання Конституції і забезпечити захист прав людей, суверенітету і держави.

Референдум по відділенню окупованих територій, це злочин - Порошенко
А уявіть собі, що дві чи три області приймуть рішення інше, ніж решта областей? А уявіть собі, що як наслідок буде сценарій, в тому числі сценарій Путіна про те, що ці області не є щасливими, і повторять позицію фейкового референдуму, який Путін провів у Криму?

Долю Донбасу вирішить референдум?!! Сказало ЗЕ! Окупант у кожну українську хату…
Після фейкового референдуму в Криму у мене є певна алергія на спосіб вирішення питань Путіна або інтересів Путіна через Україну. Вивчіть уважно урок 2014 року і не повторіть його. Бо в 2014 році нам було набагато важче. Якщо не знаєте, що робити - проведіть РНБО, прийдіть в парламент, об’єднайте суспільство, спитайте і приймайте рішення принаймні на підставі позицій, за які заплачено дуже високу ціну, а не легко кидайтесь питаннями референдуму. - Петро Порошенко

Допомога антимосковському українському сайту (за бажанням)
Реквізити: карта “ПриватБанк” № 4149 6293 3005 9817 - Карта “Monobank“ № 4441 1144 2246 2422


російсько-українська війна, референдум, Петро Порошенко

Previous post Next post
Up