Португалія підтримала закон про евтаназію

Nov 07, 2021 13:46

Евтаназія - тема яка викликає досить жорсткі дискусії у світі. Лікар в цьому випадку стає вбивцею - тут проблеми немає, в принципі майже всі лікарі тим чи іншим чином вбивці. А от пацієнт стає самогубцем, що з точки зору християнської моралі - один з найстрашніших гріхів. Хоча ще страшнішим гріхом є владні покидьки які штовхають своєю політикою людей на самогубство, ось взяти хоча б нашу зелену погань яка обібрала країну і зупинятись не збирається...

Дуже прошу, відпишіться в коментах, яка ваша думка з цього приводу? Я неходячий інвалід і автор цього блогу, і ця тема мене з деякого часу досить сильно хвилює... #Віктор_Станіславович



Парламент Португалії схвалив переформований закон про евтаназію, що дозволяє припинення життя людини за допомогою лікаря для невиліковно хворих та тяжко поранених.

Нова редакція законопроекту прояснила «неточне» визначення того, коли евтаназія буде можлива після того, як Конституційний суд ухвалив, що попереднє посилання в законопроекті на «остаточне пошкодження крайньої серйозності відповідно до наукового консенсусу» позбавлене «необхідної суворості».

Розрахунок життєвих потреб пенсіонера (на власному досвіді)
У новій версії законопроекту йдеться, що евтаназія можлива у випадках «серйозної травми, остаточної та повної інвалідності, яка робить людину залежною від інших чи від технологій для виконання елементарних повсякденних завдань», і коли існує «дуже висока впевненість чи ймовірність того, що такі обмеження збережуться протягом тривалого часу без можливості лікування чи значного поліпшення».

Законопроект ще має підписати президент Марсело Ребело де Соуза, побожний католик, який мав серйозні застереження щодо законопроекту і саме він направив законопроект до Конституційного суду.

Португалія стала п'ятою країною ЄС, яка узаконила евтаназію. Досі евтаназія була законною в Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі та Канаді.

В Італії зібрали понад 1 мільйон підписів за проведення референдуму щодо декриміналізації евтаназії.



эвтаназия, #Віктор_Станіславович, вбивство, самогубство, милосердие

Previous post Next post
Up