Єврокомісія розпочинає розслідування маніпуляцій РФ цінами на газ

Oct 25, 2021 12:08




Єврокомісія (ЄК) до середини листопада проведе перевірку європейських ринків газу та вуглецевих квот на предмет безпідставних спекуляцій, результати цього аналізу будуть представлені на саміті ЄС в грудні в Брюсселі. Про це заявили в п'ятницю глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен і голова Європейської ради Шарль Мішель на прес-конференції за підсумками саміту ЄС.

«Що стосується зростання цін на газ і можливих спекуляцій, ця тема викликає заклопотаність. Єврокомісія до середини листопада проведе перевірку функціонування ринку газу і вуглецевих квот на предмет спекуляцій », - заявила фон дер Ляйен.

«На базі аналізу енергетичних ринків ЄК виступить з новими пропозиціями, і у нас буде можливість повернутися до теми [цін на газ і електроенергію] на саміті в Брюсселі в грудні, коли ми будемо краще поінформовані», - заявив в свою чергу Мішель.

Ціна газу в ЄС злетіла на 30% «Газпром» продовжив газову війну
Глава ЄК в черговий раз висловила впевненість, що в довгостроковій перспективі країнам ЄС гарантувати енергобезпеку допоможе тільки перехід до зеленої енергетики. При цьому вона також визнала, що Євросоюз потребує в атомній енергетиці і в газі як перехідному джерелі енергії. «Разом з цим нам потрібне стабільне джерело атомної енергії, під час переходу [до зеленої енергетики], звичайно, [потрібен] газ», - сказала вона.

Допомога антимосковському українському сайту (за бажанням)
Реквізити: карта “ПриватБанк” № 4149 6293 3005 9817 - Карта “Monobank“ № 4441 1144 2246 2422




газова війна, Єврокомісія

Previous post Next post
Up