У США розробляють тихий надзвуковий безпілотник

Oct 15, 2021 14:47




Американський стартап Exosonic отримав контракт ВПС США на розробку демонстратора тихого надзвукового безпілотника. Він буде допомагати пілотам в тренувальних місіях, зображуючи противника.

Сьогодні кілька компаній займаються розробкою тихих надзвукових літальних апаратів. Наприклад, Lockheed Martin створює літак X-59. Він буде відрізнятися аеродинамічною конструкцією, яка дозволить знизити інтенсивність ударних хвиль, що утворюються на планері в польоті. Зменшити гучність, в тому числі, дозволить подовжена гостра носова частина, яка раніше повністю заступала льотчикам передній огляд.

У США випробували ударний дрон - винищувач безпілотників
У Exosonic теж є кілька тихих надзвукових проектів. Стартап збирається побудувати 70-місний надзвуковий лайнер і літак, який в перспективі стане надзвуковим «Бортом номер один».

У жовтні Exosonic повідомив про контракт з ВПС США на створення демонстратора тихого надзвукового безпілотника. На ньому розробники хочуть показати технології, актуальні для інших своїх проектів - лайнера і президентського літака. Ще тихий надзвуковий безпілотник - це спосіб для стартапу отримати прибуток в короткостроковій перспективі, яку він теж збирається витратити на інші продукти.

Український безпілотник-камікадзе RAM UAV
В апарата будуть і інші призначення, крім відпрацювання технологій. Він братиме участь в тренувальних льотних місіях, зображуючи умовного противника. Так військові зможуть скоротити знос літаків, які зараз грають цю роль на навчаннях, і звільнити пілотів для інших завдань.

технології, ВВС США, безпілотник

Previous post Next post
Up