Меркель - Зеленський. Підсумки візиту

Aug 23, 2021 09:06


"Мова дана дипломату для того, щоб приховувати свої думки"
Шарль Моріс де Талейран



З самого початку було зрозуміло що Меркель явно не подобається роль листоноші Путіна. Утримати це в таємниці не вдалося - видали і свої і французи.
Але головною причиною того, що сталося в Києві, був чіткий сигнал з Вашингтона про повернення до політики санкцій по "Північному потоку - 2". Дзвінок Блінкена серйозність цих намірів недвозначно підтвердив.

У цій ситуації, всі домовленості і плани навколо "СП-2" втрачали будь-який сенс.

Тому все, що сталося в Києві, було чистим експромтом самої Меркель.
У розмові тет-а-тет із Зеленським, Меркель фактично дезавуювала німецькі пропозиції щодо компенсації Україні, заявивши, що цим займеться спеціальна комісія на чолі з міністром енергетики "якій потрібен час для розрахунків можливої ​​компенсації". Природно це буде тоді, коли Меркель вже не буде.

Меркель перед візитом в Україну, поїде отримувати вказівки від Путіна
Та ж доля спіткала і путінські "хотілки", які Меркель запропонувала розглянути на майбутньому засіданні "нормандського формату", але попрохала Зеленського не «загострювати відносини новими законодавчими актами".

До такого повороту українська сторона готова не була. Замість готовності сказати "так" п'яти мільярдам євро, потрібна була швидка дипломатична комбінація, але не знайшлося виконавців ...
Все, на що вистачило Зеленського це розгублено промимрити про "... нерозуміння того, хто гарантуватиме угоди".

Отримавши Орден Свободи (чий, Газпрому?) Меркель благополучно відбула додому, попутно пояснивши чому ну ніяк не може залишитися на "Кримської платформі"...

Російські фашисти не брешуть - вони люблять Україну, але…
На платформі залишився Зеленський, Україна і розбите корито. Пардон, українська ГТС.

Втім, вихід ще є. Єдиним варіантом збереження транзиту через українську ГТС залишається санкційний тиск, що анонсований і законодавчо реалізовується США, і блокування "особливих умов сертифікації для Росії".

Все це цілком реально. При бажанні. Бажанні США і особисто Байдена.
Це хороше завдання для майбутнього візиту Зеленського в Вашингтон.

Тому порада (хороша) - замість туристично-розважальної програми, в час, що залишився, опрацювати тактику поведінки з США. Серйозно, з серйозними людьми, без Кулеби і Єрмаків.

tZE Переклад українською ukrmir.info

Допомога антимосковському українському сайту (за бажанням)
Реквізити: карта “ПриватБанк” № 4149 6293 3005 9817 - Карта “Monobank“ № 4441 1144 2246 2422



Зеленський, Ангела Меркель

Previous post Next post
Up