Вплинути на Лукашенка можна лише через нові санкції - Тихановська

Jul 12, 2021 08:25






Міжнародні санкції застосовані проти режиму Лукашенка можуть стати інструментом для звільнення політв’язнів. Окрім цього санкції проти влади самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко є адекватною відповіддю на диктаторську політику, яку він проводить в країні.

Про це заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська в інтерв’ю одному з українських телеканалів.
Лукашенко наказав готувати конфіскацію валюти у населення і підприємств

За словами Тихановської, опозиція у Білорусі намагалася використовувати дипломатичні методи впливу на режим Лукашенка. В тому числі через ОБСЄ та інші структури. Проте наразі санкції залишаються чи не єдиним дієвим методом протистояння білоруському диктатору.
“По-перше, у нас вже був досвід санкцій у минулому. І в тих випадках санкції допомогли зупинити репресії та допомогти політв’язням вийти на свободу. Якраз така санкція буде введена. Це не для того, щоб, як зараз говорить пропаганда, вбити економіку і ми за те, щоб Білорусь процвітала. За те, щоб білоруси почували себе безпечно і вільно у своїй країні. Для того, щоб політв’язнів відпустили, ми змогли перейти до етапу діалогу - саме так санкції повинні працювати”
Світлана Тихановська - Лідерка опозиції Білорусі

Вона також наголосила на тому, що опозиція готова до діалогу з владою, але за певних умов та за посередництва інших країн.

“Ми готові вести діалог з представниками режиму. Навряд чи це буде він (Лукашенко - прим.ред) сам. Але в його оточенні, можливо, не в найближчому, є люди адекватні, які розуміють, що з Лукашенком Білорусь летить в прірву, і ми пропонуємо альтернативу. Альтернативу нової Білорусі, де і для бізнесу будуть створені нові умови роботи, і люди будуть жити в безпеці, вільно, спокійно. Тому той діалог, про який ми говоримо - там повинні бути представники режиму, а також медіатори з інших країн. Можливо, це буде формат сусідів, можливо, інші країни, але представники режиму там повинні бути, звичайно”, - додала Тихановська.
14 признаков психических расстройств глав государств, заболевших от власти

Вона також розповіла, що вважає, що Лукашенко попри опір та санкції усе ще намагається силою створювати картинку стабільності у Білорусі.

“Режим (Лукашенка - прим.ред) засів, скажімо так, у своєму бункері, усе ще удаючи вигляд, що у них сильний лідер, усе ще намагається насильством змусити білорусів підкоритися. Але, розумієте, зараз очевидно, що міжнародна спільнота дипломатично не може вплинути на режим. Залишаються тільки санкції. І особливо після захоплення літака - слухайте, це адекватна відповідь “, - резюмувала Світлана Тихановська.

Допомога антимосковському українському сайту (за бажанням) / Помощь сайту (при желании и наличии средств):
Реквизиты: карта “ПриватБанк” № 4149 6293 3005 9817 - Карта “Monobank“ № 4441 1144 2246 2422

[gs-fb-comments]

санкції, Білорусь, Лукашенко, Тихановська

Previous post Next post
Up