Дія мовного закону залежить від кожного з вас! Від вашої реакції та вашого контролю

Jan 23, 2021 13:01

Мовний закон ДІЄ. Перший тиждень. Особиста практика.



Пройшло 7 днів з 16 січня. Наголошую, що це 7 днів на локдауні, тому говоритиму лише про магазини/заклади котрі працюють в цей час.
Скажу одразу: мовний закон діє. В Києві це точно. Щодо інших міст - напишіть в коментарях.

За тиждень я був: Сільпо - 3 рази, Нова Пошта - 2 рази, Аптека Аптекар (Віталюкс) - 1 раз, Аптека TAS - 1 раз, також маю інформацію щодо Watsons на Печерську та MasterZoo - мережа зоомаркетів також на Печерську. Робив замовлення в Сушия - сучасна японська кухня.
Скрізь обслуговування було УКРАЇНОМОВНИМ.

Заклик Владики ПЦУ Епіфанія молитися рідною мовою викликав агресію в московському патріархаті

І хоча частина цих магазинів/закладів вже рік як перейшла на українську мову як основну в обслуговуванні, деякі все ж зустрічались іноземною, навіть на звертання українською.
Один магазин вдалось «українізувати». За моїм зверненням була змінена вивіска та демонтований російськомовний банер. При чому це було зроблено за КІЛЬКА ГОДИН після мого звернення.

З понеділка, 25 січня, завершиться жорсткий карантин і відчиняться ресторани/бари/фітнес-зали/магазини. По цьому будемо і робити реальні висновки. Проте, проміжні є такими - Мовний Закон ДІЄ. І діє завдяки кожному з нас.
Ще раз звертаюсь до всіх:


Дія мовного закону залежить від кожного з вас! Від вашої реакції та вашого контролю.
Побачили/почули порушення - реагуйте! Робіть зауваження! Пишіть скарги! Розмовляйте з адміністраторами. Зрештою, пишіть в соцмережах.

Харківський волонтер потребує допомоги!

За 7 днів Уповноважений з питань мови отримав майже 200 скарг від громадян. Це означає, що порушення є і головне - що ви активні! Якщо кожен нас долучиться до формування УКРАЇНИ В УКРАЇНІ, то будемо мати своє.

Працюємо далі!
Все буде Україна!

Андрій Смолій



мовний закон, русскиенахуй

Previous post Next post
Up