Мій український видавець Мар'яна Савка - про "Свій час"

Sep 14, 2016 11:30



От гляньте на фото: як Яні Дубинянській пасує українське видання її книжки! А вона ж думала, що обкладинка темно-синя. Ні, обкладинка глибокого кольору морської хвилі. А роман - один із найкрутіших сучасних романів, які мені випало читати!
Сьогодні розповідала про нього нашому відділу продажу - адже не всі відразу зможуть осилити товстий роман, який фрагментами читати не можна. Треба всі-всі пазли зібрати докупи і тоді приходить захват: вау! як майстерно авторка все це втнула! Це високий пілотаж! До речі, Яна писала російською, а українською переклала Вікторія Стах. Блискуче переклала!

Отож, ви ще також не знаєте, який насправді смачний багатошаровий торт спекла Яна! Це справді роман про час - а в кожного з нас із ним свої взаємини. І це роман про літературу і про автора, котрий творить реальність, а деколи її і руйнує. Начитаний читач побачить тут багато літературних паралелей і алюзій.

Ви ще не знаєте, що це дуже львівський роман, у якому знайомо проступають наші рідні реалії - і літературний фестиваль, і книжковий форум, і деякі персонажі літтусівки. Хоча, звичайно, це все лише майстерність автора творити збірні образи, за якими бачаться ніби знайомі тобі люди.

Як добре, що я не мушу бути літературним критиком, лише видавцем. Інакше мені довелося було б визначити жанр. А це складно робити, бо там і фантастичний світ, і реальний переплетені, і межі між ними трохи зміщені, і з заглибленням у текст розумієш, що один із героїв є творцем цього роману, і що це роман в романі.

Ну скажіть мені, коли ще презентувати роман "Свій час", як не під час Форуму видавців, який так виразно проглядає зі сторінок.
І, звісно, одним фейсбучним постом про роман на 462 сторінки не розкажеш. Я лише вам трошки наспівала. Тепер треба читати і міркувати над власним часом. Пришвидшеним, сповільненим, змарнованим, розтраченим, найдорожчим, скаженим, прекрасним часом.

Презентація у Львові - у суботу, 17 вересня, о 16:00 у просторі настрою та творчості «Щось цікаве» (Площа Ринок 13, вхід з двору).

Книжку можна замовити на сайті "Старого Лева" .

"Свое время"/"Свій час"

Previous post Next post
Up