Для тех, кто не на фейсбуке

Nov 30, 2012 15:18

Вы все пропустили, но вот вам немножко с других ресурсов:

ТЕПЛА ІСТОРІЯ ПРО ЗМОВУ

Свіжа рецензія Яни Дубинянської на книгу Надійки Гербіш (до речі, хтось хвацькіший зробив би уже дослідження, чому всі молоді письменниці в нас Тані, Галі і Ані) порадувала початком, насторожила серединою і обурила кінцівкою. Як і чому «Теплі історії до кави» перебувають в топі продажів книгарні «Є» - ставить собі за мету рецензентка і дає недвозначну відповідь - це змова. Церковно-видавнича змова з метою просування проєкту підігрітих текстів до кофеїновмісних напоїв.


Сама рецензия тут. А вот как бы финальное:

ПРО ЯНУ ДУБИНЯНСЬКУ, НАДІЙКУ ГЕРБІШ І НАШУ ДІЙСНІСТЬ

Ми іноді забуваємо, що дійсність - не одновимірна й навіть не дво-, а тому часто не вміємо дивитися на ту чи іншу ситуацію з різних кутів і площин. Сумно спостерігати за нашим літпроцесом, у якому все виключно чорно-біле.

На фоні цього влаштувати в українській літературі скандал - елементарно. Зупинюся на найсвіжішому з них, що його спричинила рецензія Яни Дубинянської на книжку Надійки Гербіш «Теплі історії до кави».


Вот не соглашусь с Ирой. Устроить в украинской литературе скандал (или хоть какое-то движение) очень трудно. Редкое везение, я бы сказала. Ибо в большинстве случаев всем всё пофиг.
Особенно если пишешь про хорошую книгу.
Или просто ее пишешь.

литжизнь, критики обо мне

Previous post Next post
Up