Кабачковий суп-пюре

Jun 13, 2016 07:55

Де брала оригінальний рецепт вже і не згадаю, але він змінювався під мене. Тому й без посилання на оригінал.

Кабачковий суп-пюре.



Інгрідієнти:
кабачки (краще середні чи невеличкі, можна цукіні) - 0,8 - 1 кг
картопля (молода чи стара, не важливо) - 0,5 - 0,7 кг
цибуля - 1 велика чи 2 маленькі
часник - 0,5 головки (2 великих зубчика чи  4-6 невеликі)
сіль - 0,5 ч.л.
олія - 2-3 ст.л.
вода чи будь-який бульйон 0,5 - 0,8 л.
пагони кропу та петрушки по 1/2 пучка (з пучків обриваєте зелень, а пагони в морозильну камеу, а потім у суп).
Для подачі - сухарики (0,5 батона ріжемо кубиками та підсушуємо на сковорідці чи у духовці), сир (типу сулугуні).

Приготування:
Чистимо цибулю, часник, картоплю, кабачки якщо молоді, то просто обізаємо хвостики, якщо більше пожили, то шкірку обрізаємо.
У каструлі з глибоким дном (або мультиварці) наливаємо олію, вкидаємо роздавлений часник (зубчик засника кладемо на дощечку, зверху прикладаємо ніж і натискаємо), вмикаємо смажитися.
В цей час ріжемо цибулю, або крупними кубиками, або півцільцями. Коли часник починає змінювати колір (1-2 хв.), вкидаємо цибулю, смажимо, помішуючи, поки цибуля не стане прозорою (3-4 хв.).
Поки смажиться цибуля, ріжемо кабачки та картоплю кубиками/четвертинками, як зручно. Вкидаємо овочі у каструлю, смажимо, помішуючи 5-7 хв.
Коли кабачки та картопля починають підсмажуватися, заливаємо все це бульйоном/водою і зверху кладемо зелень (можна попередньо зв'язати її ниточкою). Рідина має покривати овочі + 1 см.
Варимо 20-25 хв. Виймаємо зелень, погружним брендером робимо пюре, солимо, перчимо.

Дуже смакує з сиром, порізаним кубиками, зверху сухарики, насіння льону+кунжут.

Смачного!

рецепт

Previous post Next post
Up