Італія, або встигнути за 10 днів

May 22, 2014 21:27

це планувалося як легка поїздка: 10 днів погуляти по мілану і флоренції, можливо прокататися в комо. в результаті ми побували в мілані, комо (і околицях), бергамо, флоренції, пізі. під кінець ноги просто відмовлялися гуляти, але на цей випадок нас чудово виручала лавочка біля дуомо у флоренції.


мілан
тут і дивитися особливо немає чого. для любителів шопінгу знайдеться чимало цікавого, а для любителів полазити-подивитися -на 2 дні максимум. зате тут крутий науковий музей (типу Deutshes Museum у Мюнхені), нам з Марією особливо сподобалася штука, де можна за допомогою магніта складати різні молекули




озеро комо
коли мені буде 90 років, я б хотіла тут жити. а до того, напевно, я б тут вмерла зі скуки на другий день. але містечка на озері дуже милі і краєвиди просто фантастичні. а ще тут вілла джорджа клуні, але ми його не бачили




бергамо
сюди ми поїхали тому, що в мілані було скучно. і не прогадали. дуже цікаве старе місто і дуже смачне морозиво. наша дитина оголосила день пішохідних прогулянок, значну частину дороги пройшла самостійно, в результаті чого ми запізнилися на поїзд :)






флоренція
в будь-якому путівнику написано, що тут круто. і це правда. тут можна довго-довго ходити і ніколи не набридне. місто наскрізь пронизане історичними подіями і персонами. дуже рекомендую всім. тільки не треба селитися в готелі, який розміщений в палаццо 15 століття, там дико холодно, як виявилося.
ще тут є кінні упряжки, які катають охочих по центру і машини, які миють вулиці - чудові розваги для дітей.






піза
в цьому місті є башта (про неї всі знають) і чудовий газон біля неї (про нього знають не всі). кінець історії про пізу, бо більше тут нема нічого цікавого :)






дякую, що дочитали :)

фото, подорожі

Previous post Next post
Up