Хвилинка етнографії. Ізраїль

Mar 25, 2016 20:51


В Тель-Авіві автобусний вокзал займає 3 квартали в довжину і 2 в ширину, автобуси на Єрусалим відправляються (!) з 6-го поверху автовокзалу. Кругом вокзалу ще повно зупинок маршруток у всі напрямки (підписано все івритом, ясна річ)

Коли мизнайшли потрібну маршрутку - виявилося, що ми так спішили, що забули обзавестися місцевим грошима. До речі, тут не всі банкомати приймають візу і мастеркард. У них є якась особлива платіжна система, і банкоматів цієї системи - переважна більшість.

Окремий фан - потрапити в Єрусалимі під кінець мусульманської молитви якраз під ті ворота, через які більшість людей виходить з мечеті. Добре, що ми не встигли зайти в старе місто і просто збоку спостерігали.

Якби на вулиці хтось (невідомо з якої радості) підійшов до мене і спитав по-арабськи про вартість проїзду в маршрутці - я б не зрозуміла. Зате коли водій маршрутки і пасажир лаються, почався вже шабат чи не почався (і відповідно, виросла ціна проїзду чи ні) - я все розумію. Все-таки воно десь в голові сидить, просто далеко.

враження, подорожі

Previous post Next post
Up