Казки

Jul 08, 2015 00:03

Затесалася у нас нечитана книжка народних казок. Ну от почитали і щось я трохи в шоці. Це ж хоррор якийсь, а не дитяча література. Казки не нові, я їх всі знала давно, просто не звертала уваги.

Наприклад, шедевральне "про лисицю і вовка":
- симуляція власної смерті
- крадіжка чужого майна
- обман друга
- злорадство
- підбурювання до колективної агресії
- групове безпричинне побиття
- експлуатація слабшого товариша
І це все лишається безнаказаним. Справедливість не торжествує, мораль неясна. Не знаю, що нам хотів сказати автор, але я не можу відповідати на дитячі питання по мотивах цієї казки: я тупо не знаю, чому люди прийшли бити вовка і для чого лисиця вирішила покликати людей його бити.

Прийшлося додцмати продовження як вовк прийшов додому і жалівся вовчиці і вовчееятам на невдалий день, а ті його пожаліли, обняли і поцілували, йому стало легше і вони домовилися, що наступний день обов'язково буде більш вдалий.

І ще є якийсь пунктик щодо дітності/бездітності. Дід з бабою жили самі і їм треба було дитину в якості забавки у "івасику-телесику", " солом'яному бичку", "сніжиці" (я впевнена, що список можна легко продовжити, написала тільки те, що першим прийшло в голову). Чому дід і баба не можуть просто собі жити і хев фан? От Петсон нормально без дітей справляється...

Posted via m.livejournal.com.

очевидне-неймовірне

Previous post Next post
Up