Чехія «Подала руку Україні» на «лінії вогню»

May 08, 2014 15:48



У празькому театрі "Бродвей" 5 травня ввечері відбувся тригодинний благодійний концерт "Подаймо руку Україні".

Ініціатором та організатором події виступила благодійна фундація Ростислава Прокоп’юка, українського психолога, який мешкає у Чехії, інформує Радіо Свобода.

У концерті, який пройшов під егідою мера міста Томаша Гудечка, взяли участь чеські та українські професійні й аматорські творчі колективи і виконавці.

Серед них - 16-річний Сашко Козловський, який після важкого поранення на Майдані лікується в Чехії. Він, перебуваючи на сцені в інвалідному візку, проникливо заспівав пісню із символічною назвою "На лінії вогню". Зал стоячи бурхливими оплесками вітав юного виконавця і героя.

"Більшість експертів переконані, що Майдан стояв за правильну справу. Ніде в Європі не вели такого бою за право в ній бути", - зазначив мер Праги Томаш Гудечек.

"Думка була дуже проста: якщо я не можу поїхати на Україну, не можу там допомагати, тоді зроблю те, що можу зробити, тут. Тому й виникла думка цього концерту. Звернувся до своїх друзів, друзі мене підтримали, підтримала мерія, підтримали медіа, телебачення, і тому, власне, цей концерт відбувся", - поділився історією виникнення самої події пан Прокоп'юк.

За його словами, цією імпрезою акція на підтримку України не закінчується, вона триватиме до кінця травня. Зокрема, 13 травня у мерії Праги відбудеться вернісаж фотографій з Майдану.

"Усі гроші, які зберуться на рахунку благодійної організації "Людина в біді", і гроші, які зберуться з концерту і подальших акцій, які пройдуть упродовж цього місяця, підуть виключно на сім'ї загиблих в Україні", - запевнив ініціатор та організатор феєричного заходу

Ростислав Прокоп'юк.



image Click to view



Особливо вражає доля одного з учасників концерту - 16-річного Сашка Козловського із Хмельниччини (повне ім'я - Козловський Олександр Володимирович. Під час бойових дій на Майдані він втратив ногу, захищаючи жінку з дитиною. Проте, як це не дивно, йому й досі загрожує прокуратура!

Величезне прохання до керівництва правоохоронних органів, прокуратури, політичних партій і громадських організацій: візьміть, будь ласка, цю справу під свій контроль, героям має бути слава!



image Click to view



Джерело: Укргазета.EU
Відео: Радіо Свобода
Інформацію про благодійний концерт і про Сашка Козловського надав Slava Korsak

допомога, солідарність, революція, Україна, Майдан, герої

Previous post Next post
Up