С.О. Суботня онлайн-конференція з Ю.Луценком на "Абырвалге" і відповідь "Svetiteni"

May 28, 2013 10:49



Див. відео: "Союз тиранів та хуліганів?"

http://svetiteni.com.ua/soyuz-tiraniv-ta-khuliganiv

У суботу 25 травня 2013 року за домовленістю з Юрієм Луценком у нас в чаті фейсбуку відбулася онлайн-конференція на теми, які не перший рік хвилюють небайдужих українців.

Запрошені були користувачі сайту http://www.abyrvalg.in.ua/

Або

http://www.abyrvalg.in.ua/mnenie/26-05-2013-10107-17.html


На жаль, не всі в один й той самий час змогли бути присутніми в чаті або скайпі. Дехто навіть відповів відмовою, мотивуючи відсутністю цікавості. Що ж, нічого надприродного в цьому немає.

Не зважаючи на те, що нас було малувато, всього лише АнтиПрофф, Прізідєнт, Ashnar Lynx, Юлия і я - Ivanovna (спочатку була, потім пішла mak_sim), дискусія відбулася доволі активна. Як каже народне прислів’я, за початком діло становиться, російською - лиха беда начало.

Як на мене, поговорили не погано. Дуже жалкую за тим, що з нами не було Юри Сейна. Але то, сподіваюсь, попереду.

Сталося й дещо кумедне. Юрій Віталійович забув про різницю в часі між Польщею та Україною, тому розмова почалася на годину пізніше домовленого. Ми ж йому пробачили, правда?

15:03 Нина Кимстач

Юрій Віталійович! Я уже тут. Народ чекає.

16:02 Юрій Луценко

Я теж тут. Готовий до розмови.

16:20 Юрій Луценко

???

16:29 Нина Кимстач

Ой-ой! Вибачаюся, проводжала гостю. Ми готові. Ще з 15 годин. Зараз підключу тут в чаті і дехто - є в скайпі

16:31 Юрій Луценко

Я вибачаюся. Зовсім забув, що у нас година різниці в часі!!
Приношу всім вибачення

16:32 Нина Кимстач

Приймається. Ми так і подумали.

Викладаю цю дискусію, опускаючи особисті та технічні теми. Почалася вона дещо раніше, тому декілька фраз беру з більш ранньої розмови.

Понеділок, 20.05.13

16:41 Нина Кимстач

З приводу готовності суспільства. Як на мене, готових багато. Можливо, недостатньо, але я бачу навколо себе лише готових. Руки сверблять! Коли ж воно уже стане готове настільки, щоб на щось зважитись?

16:44 Юрій Луценко

Вибори без єдиної програми - єдиної команди - єдиного кандидата і мобілізації людей по 100 тис на вулицях щодня - програш. Скажіть, що в нас з цього всього є ?

16:45 Нина Кимстач

Іще рік цієї "влади", і люди стануть готові. Проте, і янукович теж задніх не пасе. Це буде або суцільний терор і кров, або суцільна зневіра. Спочатку - рано, потім - пізно.

Ви знаєте, Юрій Віталійович, не буває так, щоб була винна лише одна сторона. Можливо, суспільство й не готове настільки, щоб радикалізуватися до потрібного рівня. Але й кроки опозиції періодично дуже і дуже розчаровують це саме суспільство.

І про програму нічого не чути, і про єдиного кандидата теж. Де два українці, там три гетьмани.

Проте, по мітингах я спостерігаю, як Свобода набирає оберти. Якщо вона і надалі буде підвищувати свою популярність, то навіщо Тягнибоку той єдиний кандидат? Він сам собі буде єдиний кандидат.

17:22 Юрій Луценко

Так, саме неактивність опозиції і є причиною неактивності людей. Бо в цих самозакоханих вождів нема й гадки оприлюднити план дій (а чим його відсутність закінчилася в 2005 р., ми пам’ятаємо). А тим більше домовлятися про спільну команду.
Кандидат Тягнибок в другому турі - подарунок Янеку. Це - новий формат Кучма - Симоненко.

17:26 Нина Кимстач

Не знаю, як на сході, напевно там були б проти Олега, але тут на заході - між яником і Олегом вибір буде переважно на користь Тягнибока. Це навіть без сумнівів. Я, чергуючи в наметах, чую від людей, що вони після злиття Батьківщини і Фронту Змін, після посадки Юлі, не хочуть тієї Арсенієвої Батьківщини. Кажуть: «Мабуть, будемо голосувати за Свободу. Там такі хвацькі, такі бойовиті хлопці!»

17:27 Нина Кимстач

А як у нас в Рівне зустрічали марш "Вставай, Україно!"! Трошки привітали Яценюка, дещо голосніше Кличка, а Тягнибока - як гаркнули!!! Оглухнути можна було!

17:38 Юрій Луценко

Але це будуть вибори президента України, а не Волині чи Галичини.

17:40 Нина Кимстач

Найголовніша помилка наших опозиційних лідерів, це не недостатня активність, хоча й це важливо. А те, що вони дистанціюються від суспільства. Мають бути найтісніші горизонтальні зв'язки з громадськими рухами, зі звичайним населенням. Мають бути відкриті дискусії. Опозиція має дослухатись до людей. А вони навіть на сцену бояться пустити простого українця, щоб він всім відкрито в очі сказав, що він думає. Оці думки - і є та програма дій, яку має здійснювати опозиція. Тоді буде і довіра, і підтримка. І от, я собі так думаю, що наші три богатирі просто бояться, що вийде хтось розумний, красномовний, харизматичний і перехопить у них народну прихильність. Хоча, скільки уже тої прихильності залишилося?!

І як вони можуть знати, готовий народ чи ні, якщо в нього ніхто цього не питає? Після мітингу в Києві люди один у одного питали: чого ми сюди приїхали?! Де заклики до дій? Люди їхали з трьохденним пайком.

А янику добре: потусувалися, трішки пари випустили. Тепер не скоро знов захочуть майданити. А за час перерви він порішає багацько своїх питань, після рішалова яких народу і опозиції буде ЩЕ ВАЖЧЕ з ним справитись. Може, я й не права. Але такі думки не одну мене тривожать.

17:42 Юрій Луценко

Це - загальна позиція тих, хто хоч трохи думає. Мітинг був горою, яка народила мишу.
Знову політика масок та імітацій.

18:16 Юрій Луценко

Мітинг був горою, де лідери в силу особистих амбіцій народили мишу окремого походу за булавою. Переможна тема - це єдиний план дій для відродження країни, єдина команда і єдиний кандидат в президенти. Ця тріада веде до відновлення віри людей. А цю віру вже ніщо не зупинить.

18:22 Нина Кимстач

Так, що ж заважає нашим трьом богатирям написати програму, оприлюднити її і обрати серед себе найвірогіднішого кандидата, та ще й такого, якого можна буде піднести народу як справді єдиного, який зможе змінити країну? І як бути з Юлею? Яка і є тим самим кандидатом і у якої шанси стати президентом доволі потужні, а умов для цього майже немає? Хіба що народ сам піднявся б і виніс її з тієї тюрми на руках.

Субота, 25.05.2013

16:32 Нина Кимстач

От, наш АнтиПроФФ питає в скайпі:

[16:30:58] Как Луценко предполагает устранение диктатора и хунты ненасильственным способом? Лично я таких случаев из истории 20 века не знаю. Сами диктатуры разваливались, выборами их не устранял никто

Ссылаясь на исторические примеры, так сказать тренд ХХ века, повторюсь в который раз:

1. Ни одну диктатуру не удалось свергнуть мирным путем, без жертв при помощи такого инструмента демократии, как выборы. Только при помощи восстания, дворцового переворота или силы извне.

2. Единственное, что может заставить диктатуру оставить власть, полный развал экономики и финансов страны. Классический пример падения таким способом диктатуры военная хунта в Аргентине 70-80-х годов. Генералы "дохозяйствовались" до того, что никто из их рук власть не хотел брать даже даром.

16:36 Юрій Луценко

Перш за все, давайте збавимо уррра та гааааньба- термінологію. Наш режим - явно не хунта. Янукович будує тоталітарну державу- це так. Але до повноцінної хунти, проти якої дійсно є лише 2 способи - повстання або смерть диктатора - йому ще далеко. Йому далеко навіть до СССР. А він таки впав без насилля. І до речі - саме в ХХ столітті.

18:00 Юрій Луценко

Я поділяю всі негативні емоції щодо Януковича. Але зводити все лише до його персони як мінімум неправильно. Невже ви сумніваєтеся, що міжгірська рабовласницька республіка залишиться і при Рибаку і при Азарову?
Проблема полягає в необхідності ліквідації саме цієї системи, яка породила і підтримує Янека. Поки ми не ліквідуємо економічну олігархію, ми не вийдемо з кола реінкарнацій авторитарних хамів на президентському самодержавному троні.

16:35 Нина Кимстач

А моє питання таке: як Ви вважаєте, яким чином ми можемо змінити цю хунту? Мирних засобів у нас немає, бо закони не працюють. Як може Ваш проект "Третя республіка" в цьому нам допомогти.

17:48 Юрій Луценко

Першою моєю роботою в таборі було пошиття рукавиць. Моя Ірина викупила пару тисяч цих брезентових виробів, нанесла трафаретом " Доля України в твоїх руках" і поїхала на мітинги опозиції. Після цього мене перевели на клейку конвертів. Я вкладав у них своє фото за гратами з надписом " країна, в якої був Майдан, не може не відновити демократію".

Це і є моя відповідь на питання Що робити?  Януковича не підтримує 80% українців. Ми маємо підняти їх за єдиного кандидата від опозиції. Причому - не тільки проголосувати, а й захистити свій вибір на вулицях в потрібний момент. Людей має бути настільки більше за 2004, наскільки Янек учепистіший за трон від Кучми.
Це - реально. Але для цього є ряд умов.

17:50 Нина Кимстач

Я теж про це писала: щоб перемогти, Майдан-2004 має бути помножений мінімум - на 4. А про єдиного кандидата поки опозиція мовчить. І це насторожує.

17:51 Юрій Луценко

Перше. Після розчарувань помаранчевими (за що і я несу свою частину відповідальності) людям важливо знати не тільки прізвище нового Лідера, але і наявність у нього Плану змін і команди під її виконання. Саме цим я зараз займаюся. Круглий стіл інтелектуалів має дати ідеологію, цілі і план нової (радше нормальної) країни.

17:54 Нина Кимстач

Чесно кажучи, Лідер є, чого його шукати?! Потрібно тиснути на ЕС та США, щоб вимагали звільнення Юлі і застосували хоча б одну дієву санкцію. Бо лише балачки від них переконують Хама, що ніхто нічого йому не зробить, і він сам може робити усе, що йому заманеться. Він же не дарма не випускає Юлю. Бо вважає, що якщо ЕС та США всього лише чемно просять, значить вони слабкіші за нього. Логіка урки.

17:55 Юрій Луценко

Друге. Має бути єдиний кандидат від опозиції в Президенти. Не в 2 турі, після того як усі штаби, кандидати і виборці пересваряться між собою. А за рік-півтора до виборів. Ще до від'їзду на лікування я говорив про це з Яценюком і Клічком. Ми знайшли ніби спільну мову, розходилися тільки в термінах оголошення імені. Зрозуміло, що узгодження єдиного кандидата є складним питанням. Ніхто й не вимагав його оголошення на мітингу опозиції 18 травня вже і негайно. Але заявити про рішення це зробити до певної дати, наприклад до кінця року, з моєї точки зору було необхідним.
Єдиний кандидат від опозиції став би потужним мобілізуючим сигналом для українського суспільства, зробило би перемогу над Януковичем надзвичайно вірогідною, фактично неминучою. Це рішення внесло би паніку в струнку нині систему каральних органів, судів та адмінресурсу. Багато хто з функціонерів та фінансистів режиму Януковича як мінімум почали би тихий саботаж, а ближче до виборів - і відкритий перехід на сторону більшості виборців.

Натомість 18 травня ми почули про абсолютно протилежний план - іти за президентською булавою всім лідерам усіх опозиційних сил поодинці. В умовах максимальної концентрації грошей, медіа та адмінресурсу Міжгірським сімейством я вважаю таке рішення грубою помилкою.

По-перше, історія виборів свідчить, що в умовах фальсифікацій ПР перевага дем. сил складала лише 5-7%. Окремішні кампанії різних опозиційних лідерів волею чи неволею роблять прихильників різних опозиційних сил конкурентами на час кампанії. Досить пари різких або непродуманих висловів з котрогось боку - і ображений виборець не піде голосувати, а тим більше агітувати за конкурента у другому колі.
По-друге, конкуренція опозиційних кандидатів дає легку можливість маніпуляцій у контрольованих владою ЗМІ. Це значно полегшує їм завдання виводу в друге коло виборів зручного для Януковича спаринг-партнера.

І головна проблема - неузгодженість єдиного кандидата в Президенти ставить під великий сумнів здатність опозиції домовитися в разі перемоги про єдину команду і єдиний план змін у країні. Що відбувається в результаті такої внутрішньої конкуренції ми добре пам’ятаємо з 2005 року.

І тим не менше, не варто посипати голову попелом. Те, в чому помилилися політики, можуть ще виправити власне виборці. Якщо вони думають так само як і я, то вже до весни наступного року в нас буде явний фаворит народної підтримки і решта політиків, які дбають не про свій інтерес, а про загальну перемогу, муситимуть зняти свої кандидатури.

16:37 Нина Кимстач

І друге: що Ви знаєте про шанси ЮВ Тимошенко? Коли, нарешті, вона опиниться на волі, щоб мільйони її прихильників полегшено зітхнули?

18:14 Юрій Луценко

Про ЮВТ. Юлине майбутнє тісно пов’язане з майбутнім України. Тому гасло «Юлі - волю» є невід’ємною складовою гасла «Україні - волю».

Для його реалізації треба посилювати тиск на Януковича з боку Заходу і України. Захід це робить. Україна - як мокре горить.

18:15 Нина Кимстач

Захід це робить як мокре горить. А Україна - й того гірше.

18:20 Юрій Луценко

Не все, що робить Захід, ви знаєте. І так мусить бути, якщо нам треба вільна Юля, а не шоу.
А от робота української опозиції мала б бути очевидною. А її катма.

Маю ще 20 хв

18:23 Нина Кимстач

Оце Ви мені трохи додали оптимізму. Слава Богу.

18:27 Нина Кимстач

Тоді таке: як Ви вважаєте, як має поводитись опозиція, що вона має робити, аби її діяльність викликала у людей довіру і відродила бажання поборотися за своє майбутнє і майбутнє країни? Бо переважно люди розчаровані опозицією. Дуже і дуже! Вкрай!!! Чули б Ви, що говорять пересічні про наших трьох богатирів!

18:32 Юрій Луценко

Щодо того, що говорять люди. Я все знаю. В тому числі і про мене. Але їх нема в чому звинувачувати. Треба вибачитися за помилки і йти далі.

16:39 Нина Кимстач

Général 2013-05-24 23:51 від імені Ірини з Бретані -
- Чому в тому фото-імхо на своєму блозі на "УП" висоморальний пан Возняк виставив спеціяльно підібрані фото, де свободівці були сфотографовані не в найкращих ракурсах. Чи не огидно йому було вишукувати негарні фото жінки - Ірини Фаріон, щоб назвати їх "обличчя Ради".

І чи то найстрашніші приклади "облич Ради" як за Вознюком ? І чи вважає пан Возняк своє обличчя вартим Ради ?

18:18 Юрій Луценко

Щодо питань до пана Возняка, прошу їх ставити пану Возняку. Я не поділяю політики колективної відповідальності за ідеї, слова чи вчинки. Хоча думки про майбутнє України Возняка я вважаю правильними. От хоча б про необхідність припинення укр- української війни, яка ллє воду на млин Кремля і його шісток в Україні. При зустрічі я пораджу Тарасу реалізувати це гасло у своїх відносинах із свободівцями. Попри те, що вони толерантністю його явно не балували

16:40 Нина Кимстач

[16:30:36] Anna Mximenko: У меня главное - как лечение? Мне кажется, Юру отравили.

16:56 Нина Кимстач

[16:58:38] Wsewolod Martschenko: Питання: Може Ю.В.Луценко буде заперечувати, що Хамом повністю ліквідована незалежність гілок влади? Тоді йому треба почитати Монтеск'є, до чого приводить концентрація гілок влади в одних руках - до деспотії, тобто диктатури

17:06 Нина Кимстач

[17:04:51] Wsewolod Martschenko: Пане Луценко, якщо буде час, рекомендую почитати останнє дослідження Центру ім. Розумкова про результати "судової реформи" ім. Вітька Пйордича. Воно чималеньке, аж на 130 сторінок, а висновок там такий: ""Ми констатували, що судова влада перестала існувати як самостійна і незалежна гілка державної влади. Більше того, зараз суди - підконтрольні політичній владі, практично вбудовані в президентську вертикаль влади та в ту правоохоронну систему, яка використовується політичною владою". Шановний пане Луценко, Ви ж на власній шкіри відчули "незалежність" Пйордовичового "суду"!

18:06 Юрій Луценко

Ви пишете про залежність судів. Мені це добре відомо і без звіту Разумковців. Укр суди і раніше були гнилі, а тепер стали простим відділом виконавчої влади АП. Від судів там залишилися лише пам’ятники загиблій Феміді на входах в будинки фарсу.
Але хіба це зникне з обранням нового президента ?

Ні, ми маємо вимагати ЛІКВІДАЦІЇ судів і набору нових суддів через детектор брехні з правом провокації хабара до них і їхніх сімей. Плюс - виборність голів судів з правом перевірки підлеглих на детекторі в разі обґрунтованості скарг. Те саме - щодо МВС та ГПУ.
Оце і є план ( вірніше його верхівка) ЗЛАМУ СИСТЕМИ, а не тільки зміни Президента.

17:09 Нина Кимстач

[17:08:15] Wsewolod Martschenko: Коли опозиціонери перестануть називати узурпатора-диктатора президентом. Мене і багатьох інших коробить, коли, наприклад, Яценюк промовляє: "Пане Президент..."

18:00 Нина Кимстач

А якщо вони змінять закон під себе? Плюс фальсифікації. Плюс адмінресурс. Плюс беркути і "спортивні журналісти". Первомайськ таки ухайдакали. Тепер люди можуть і не захотіти добиватися того, на чому їх брутально, жорстко обманули.

18:03 Нина Кимстач

Зрозуміло, що Хам - це уже не так людина, як система, яку він зі своєю командою вибудував. Але коли людей закликають, а потім кажуть: Розходьтеся, ми вас покличемо, коли буде треба", це, знаєте, відіб'є охоту в будь-кого.

А це робив і не один раз Яценюк. І я переконана, що злиття Батьківщини і ФЗ - це політичний рейдерський захват. Батьківщини більше немає. А я ж вступала саме в цю партію!

Влад Шукач

Гаразд, але який реальний шлях прибрати Хама і ригів від влади? Адже чим далі, тим це зробити все складніше і складніше. Це моє бачення. Хотілось би більш-менш реальний спосіб побачити, без сферичних коней у вакуумі.

18:06 Нина Кимстач

Влад Шукач

Між іншим, каральні органи - офігенний ресурс у Хама і ригів. Причому він використовується абсолютно безконтрольно з боку опозиції.

Ще питання. А в середовищі опозиції хоч якісь стратеги існують? Таке видається, що або конспіруються, або взагалі в природі їх нема.

Вячеслав Ільченко

Мене хвилює, що Юра, говорячи про єдиного кандидата, ані словом не прохопився про Юлю.

18:11 Юрій Луценко

Послухайте, я не маю назначати єдиного кандидата. Це ваша робота. Я маю з осені об’їхати всю Україну для організації надпартійного руху, який вимагатиме від вождів єдиного кандидата і єдиної команди для виконання плану нової країни.
Тоді люди матимуть причину боротися не за чи проти кандидата, а за себе і свою перспективу.

18:28 Нина Кимстач

У мене склалося враження, що не дуже то вони  дослухаються до Ваших порад

18:30 Юрій Луценко

І ще одне - я не чарівник і не керівник опозиції. Я лише людина із досвідом і певною суспільною підтримкою. Я її відчуваю. І для мене - це страшна відповідальність. Тому я і намагаюся тиснути на самозакоханих вождів, щоб примусити їх всерйоз воювати, а не імітувати. Але я це можу робити не сам (бо хто я сам по собі зрештою є?). Я можу і буду це робити через гуртування однодумців. Це не чергова партія і не позачергове громадське об'єднання. Це - організація нової хвилі Майдану. Звичайно, це фантастика: йти на це без грошей, без депутатів і медіа. Але я спробую.

18:30 Нина Кимстач

Влад Шукач

Стосовно того, що в Україні багатьом просто нема фізичної можливості перманентно мітингувати, адже результат з мітингів, як практика показала, зараз практично ніякий. Бо мало того, що реально практично нічого не робиться (бо до того ж об'єктивно нема належних ресурсів, все під олігархічною бандою), так це в решті решт людей відволікає і виснажує. Наприклад, якби я на мітинги регулярно їздив до Києва з Полтави, мій скромний бюджет такого не витримав би. Пара-трійка поїздок, і можна в кухню не заходити, бо в холодильнику миша повіситься з голоду.

18:35 Юрій Луценко

Про мітинги. Це неправильна теза (яку я вчора у вас читав), що вони не мають сенсу. Вони потрібні як мінімум для того, щоб люди відчули свою силу, масовість. Згадайте, як стрьомно було одягати перші помаранчеві стрічки і як змінилася атмосфера, коли від них стало все помаранчевим. Відчуття, що нас багато (а проти Янековської мафії 80%!) дає віру в перемогу. А віру не можна зупинити ні спецназом ні спецпайком.

18:38 Юрій Луценко

Але. Мітинги мають бути не для годиться, а " по дєлу". А ще краще - по плану. Бо слухати яка в нас правляча банда - нема потреби. Показувати , хто є кандидатом на папаху - теж. Людей треба збирати тоді, коли є план перемоги. Єдиний кандидат - єдина команда - єдиний план змін.

18:40 Нина Кимстач

По дєлу... Поки що не виходить. Навіть людей з площі не пускають до мікрохвона.

18:35 Нина Кимстач

Наснаг Вам! Будете в Рівне - чекаємо Вас в об'єднаній Батьківщині. Поки що вибачень не було, а помилки продовжують множитись. Я бачу вихід в об'єднанні суспільства, рухів і долучення до них (а не навпаки) партій.

Ще раз дякую. Заходьте на Рибу! Ну, і в чат, звичайно!

Дуже всі хочемо, щоб Ви відновили здоров'я, знову були в строю і успішно робили свою справу.

То можна мені нашу бесіду викласти на Рибі у вигляди інтерв’ю?

18:40 Юрій Луценко

Звичайно - публікуйте.

Наостанок - про здоров'я. Ремонт іде нормально. На початку червня планую бути в Україні.

18:41 Нина Кимстач

Усього Вам найкращого!!! Мій час теж закінчився. Маю невідкладні справи.

18:42 Юрій Луценко

Удачі

Через технічні проблеми Юрій Віталійович в один момент не помітив, що чат перервався. А коли зв’язок відновився (ЮВЛ мусив перезавантажитися), виявилося, що біля десяти відповідей у нього щезли, а до мене не потрапили. Тому він мусив відповідати по новій. Напевно, через це відповідей на всі поставлені питання немає, точніше я їх просто недоотримала з суто технічних причин, а не з волі Луценка. Проте, ми тепер маємо певний досвід онлайн-спілкування в чаті фейсбуку, і наступного разу наша розмова складеться більш вдало.

Відповідь "Svetiteni" (рос. мовою)

Прочитал онлайн-конференцию с Юрием Луценко. Два или три раза.

Кое-что из общемировоззренческого:

1. Подтвердилось, что количество страданий не всегда прямо пропорционально количеству накопленной мудрости.

2. Из прочитанной книги или другого текста можно извлечь информацию - если ДО ЭТОГО сформулируешь себе хотя бы приблизительно вопросы к тексту. (Это называется герменевтикой). Если нет - то и самый связный текст не даст чётких ответов. Но может натолкнуть на вопросы в процессе чтения.

Теперь конкретно по ситуации в Украине:

1. СССР распался НЕ мирно или почти не мирно, т.е. не мирно. Просто Горбачёв и его окружение не стали обострять ситуацию и стали её спускать на тормозах. Чрезмерная власть генсека сыграла амортизирующую роль. Роль Горбачёва в мирном переходе от коммунизма ещё не оценена. Но переход был не мирным.

2. Крушение СССР было крушением сразу трёх государственных проектов на одной и той же территории

а) Ивана Калиты - Ивана Грозного (ордынского и византийского)

б) проекта империи Петра 1 и образования европейского сословия - дворянства. в 1917 году оно сгорело.

в) советского проекта, когда не удалось создать мирвую империю.

Путинский режим теперь дожёвывает остатки трёх проектов.

Украина:

1. Коммунистический режим можно свалить только в тех странах, где он пришёл извне - на чужих штыках.

2. Если коммунистический режим пришёл изнутри - он держится до сих пор (Куба, Сев. Корея, Китай, Россия).

3. В Украине коммунистический режим пришёл именно ИЗНУТРИ, кто бы что ни говорил - города Юга и Востока были опорой большевиков. Село Юго-востока - опора Махно - уродливое выражение того же большевизма.

4. Значит - постсоветский режим в Украине мирно устранить НЕЛЬЗЯ по всей территории. Если хотим мирного исхода - нужно делить территорию Украины по историческим предпочтениям. Или кровь на единой территории, или мир на разделённой.

5. Надо быть государственниками - и поддерживать оппозицию и её лидеров, постепенно меняя состав самих лидеров по их пригодности. Лидеры 18 мая действительно должны были остаться на Софиевской площади. а ещё лучше - не уходить из Европейской. Масса приехавшего и пришедшего народа были более активны, чем лидеры оппозиции - это правда.

6. Мирный переход демократии возможен лишь при готовности народа на немирный, не иначе.

7. Юрий Луценко говорит, что режим Януковича - "не совсем хунта". Неверно - она страшна не сегодняшним днём, а последующими днями и годами. Диктатуры проходят стадию консолидации - потом показывают, где раки зимуют. Сталин тоже выкапывал рвы для расстрелянных "своих" не в 1922, а в 1937 - 1938г.г. Всему своё время.

8. Диктатура слаба - но оппозиция и общество воспитываются именно диктатурой, хотя такая "наука боем" стоит очень дорого. но, видимо, нет другого выхода.

9. На сегодня настоящим практическим государственным деятелем является только Юлия Тимошенко. Но нужно учесть опыт поражения Михаила Саакашвили и добить "русский мир" в Украине до конца.

10. Власть Януковича лучше нас понимает, что интересы Украины и постсовесткого режима антагонистичны. Мы надеемся на призрачный диалог - они,ь как уголовники такой "диалог" считают уродством для себя. Справедливо. Все мосты сожжены. Далее - или "УПА" или "Голодомор". Всё.

11. Программа не нужна ПОСЛЕ. Нужна программа как достичь это ПОСЛЕ.

Источник: Свет и Тени

боротьба, диктатура, Луценко

Previous post Next post
Up