Луценко, як політичний в’язень, повинен сидіти в тюрмі попри будь-який стан здоров’я - Ірина Луценко

Feb 19, 2013 01:23



Я очікувала, що Луценка сьогодні не відпустять. Про це в ефірі каналу ТВі заявила дружина та захисник екс-міністра Ірина Луценко, коментуючи рішення Чернігівського апеляційного суду відхилити клопотання захисту про звільнення Ю.Луценка від подальшого відбування покарання у місцях позбавлення волі за станом здоров’я.

За її словами, при оголошенні ухвали у головуючого судді Сердюка трусилися не лише руки. «У нього трусилася мова, руки, шия. Все, що він тримав руках, трусилося. Людина просто цинічно залишила Луценка, як Юра сам сказав, догнивати два роки свого повного строку», - зазначила вона.

Коментуючи рішення суду у його формулюванні щодо стану здоров’я, Ірина Луценко зазначила, що у суді визнали, що у Луценка є початкова стадія цирозу, але у переліку хвороб, за наявності яких звільняють від відбування покарання, вказано хвороби «цироз печінки у стадії декомпенсації, портальна гіпертензія». «Це коли в брюшині збирається вже більше 5 літрів води, це коли вже конкретно печінка розклалася, це коли вже рак і коли вже Пенітенціарна служба не хоче на себе брати вивозити людину вперед ногами», - уточнила дружина.

«Причому не береться друга частина того діагнозу, що йде через кому: портальна гіпертензія. Вони чекають тільки, коли в Луценка збереться в брюшині 5 літрів води, коли уже стадія буде незворотня, коли людина вже буде просто вмирати і для того, щоб він не вмер у тюрмі, його відправляють на волю. Оце їхня логіка», - сказала Луценко.

Захисник екс-міністра також зауважила, що суд не звернувся при розгляді питання до лікарів, які неодноразово оглядали Луценка та ставили діагнози. «Суд, не провівши жодної експертизи, не допитавши жодного медика, взяв до віри лише слова Пенітенціарної служби про нібито задовільний стан здоров’я Луценка», - наголосила Ірина Луценко.

«На сьогоднішній день у справі Луценка ніхто не збирається шукати істину. Навіть омбудсмен Лутковська сказала, що Луценко продовжуватиме сидіти не дивлячись на те, що він виграв Європейський суд з прав людини. Омбудсмен України говорить словами влади: Луценко, як політичний в’язень, повинен сидіти в тюрмі попри будь-який стан його здоров’я», - резюмувала Ірина Луценко.

Джерело: "Народна самооборона"

репресії, політв’язні, судилище, Луценко

Previous post Next post
Up