Україножерам і даунбаській гопоті радіо "Культура" тільки заважає...

Feb 12, 2013 01:06



Заява Українського ПЕН-центру з приводу припинення мовлення радіо "Культура"

5 лютого Українське радіо "Культура" (Третій канал Національно радіо України) замовкло. Сталося це без будь-якого попередження - просто на хвилях 72,8 в діапазоні ультракоротких хвиль, на яких транслювали програми єдиного в Україні культурологічного радіоканалу, об 11 годині запанувала тиша.

Слухачі, котрі телефонують із цього приводу на третій канал, отримують трафаретну відповідь, яка нічого не пояснює: "На жаль, наші передачі не звучатимуть у FM діапазоні через недостатнє фінансування". Отже, тепер програми радіоканалу "Культура" можна слухати тільки в Інтернеті та на 3-й "кнопці" дротового радіо (там, де цей релікт зберігся, і там, куди сягає єдиний слабенький передавач).

Втрата каналу, на якому звучали цікаві літературні, музичні, мистецькі передачі, - відчутна втрата, надто в час неприхованого наступу на все українське, починаючи з самої державної мови.

Це відверте посягання на права численної аудиторії у тих регіонах, де він досі ще був доступний. Значна частина цих слухачів доступу до Інтернету не мають. Це зневага щодо прекрасної команди штатних і позаштатних журналістів, які в нашу інформаційну добу зуміли завоювати серця радіослухачів.

Натомість буде в нас, найімовірніше, ще один FM-канал, який, вслід за іншими, потуратиме невибагливим смакам, водночас такі смаки насаджуючи та культивуючи.

Безкарність державних чиновників, що так виразно проявилася в недавній ідентичній ситуації з телеканалом ТВі, знову і знову породжує беззаконня. Громадськість України намагаються "втопити" у каламутній воді бюрократичних параграфів і циркулярів, проте щораз чіткіше проступає очевидний результат їхнього застосування: страждає від цього передусім українська культура, яку намагаються всіляко обмежити, а де можна - то й нищити.

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу вимагає повернути радіоканал "Культура" в радіопростір України й зупинити нищення української культури.

Президент Українського ПЕН-центру
Мирослав Маринович

Джерело: UAINFO

P.S. (yes1111). Посилання по темі:
Сайт радіо "Культура": radiokultura.org
Слухати ефір: 48 kb/s | 128 kb/s (формат WMA)

В розділі "Частоти" наразі розміщено повідомлення:
"Нас можна почути по трипрограмовому приймачу на третій “кнопці” в усіх областях України, а також на сайті Українського радіо Культура - http://radiokultura.org, та через супутник “Хеллас Сат 2” на орбітальній позиції 39 східної довготи, частота 11512 МГців, поляризація горизонтальна, швидкість цифрового потоку 27500, корекція помилок ¾.

Шановні відвідувачі!
Про трансляцію передач ТО «Культура» в СХ, УКХ та FM-діапазонах повідомимо додатково."

гадство, окупанти, Зека геть, радіо

Previous post Next post
Up