Лист на радіо "Мелодія"

Dec 17, 2012 12:14

Доброго дня, дороге наше радіо "Мелодія"!

Пише Вам Ваш давній (з 2003 року) і майже фанатично відданий
( http://yes1111.livejournal.com/66341.html
http://yes1111.livejournal.com/170403.html
http://yes1111.livejournal.com/267099.html
http://yes1111.livejournal.com/289109.html
http://yes1111.livejournal.com/290365.html)
слухач.


Насамперед, хочу подякувати Вам за Вашу натхненну працю, яка несе радість і добрий настрій незліченним тисячам слухачів по всій Україні й за її межами. Не буду описувати (напевно, будь-які слова тут безсилі!), з якою радістю на початку квітня я знову почув в ефірі знайомі, майже рідні голоси Наталки Борцової, Оксани Новікової, Костянтина Рубіна (нехай навіть поки що тільки в якості Brand Voice!), Андрія Дрофи і, звісно ж, - Ірини Кошманової з її нескінченно-зачаровуючими "історіями"! Як радів поверненню кожної з улюблених програм: "Сегодня тому назад", "Як це було", "Чарівна скринька", "Музичний кіоск", "Вкуснотища"...

Проте хочу поділитися з Вами також і своїми думками і побажаннями щодо поточного напрямку розвитку і подальших перспектив улюбленої радіостанції. Отже,

ЩО ПОДОБАЄТЬСЯ:
1. Поступове повернення до звичного формату, який усталився до 2011 року (повернення "старих" ведучих, відновлення улюблених програм).
2. Музичне наповнення, яке поволі наближається до мого внутрішнього уявлення про "мелодійний" формат. Зокрема - що останнім часом стало помітно менше Шуфутинського, а натомість - більше Ободзінського :)

ЩО КАТЕГОРИЧНО НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ:
Поступове "повзуче" зросійщення. Так, спочатку зненацька заговорили винятково російською пані Борцова і Кошманова. Далі - більше. Почали поступово замінюватися російськомовними позивні і джінгли. Зокрема - замість звичного і улюбленого "Ви слухаєте радіо "Мелодія"" у вуха віднедавна нав'язливо лізе якесь незрозуміле "Ви слушаєтє радіа "Мєлодія"". Страшенно не хотілося б, аби по-справжньому класне і в найкращому розумінні загальнонаціональне радіо поступово перетворилося б на черговий огидний кавалок янучарсько-ґундяєвського "русскаго міра"!

ЩО ХОЧУ ЗАПРОПОНУВАТИ:
1. У "старому" (за часів пана Карпія) форматі мені дуже подобалася "Сміхопанорама" наприкінці кожної години, а також оригінальне і самобутнє оформлення рекламних блоків. Зокрема - "дарагой Лєанід Іллічь" на вльоті та цікаві факти під загальною рубрикою "Про це варто дізнатися" у кожному вильоті з рекламного блоку. На мою думку, це оформлення цілком варте того, аби до нього повернутися.
2. Хотілося б частіше чути на "Мелодії" також і класичні рокові композиції (звісно ж, з-поміж таких, які не викличуть обурення в наших шановних домогосподарок і представників найстаршого покоління). Зокрема - найперші (хай навіть аматорські й технічно недосконалі!) записи "Машины времени", "Воскресения", "Високосного лета", "Аквариума" тощо. Вкрай цікаво було б послухати й про історію цих та багатьох інших гуртів і виконавців - скажімо, у форматі, фактично канонізованому легендарним Сєвою Новгородцевим. Послухати такі програми було б цікаво й корисно не тільки нашим дітям, але й представниками нашого покоління (40...50 років). Цілком імовірно, заради цього варто було б запровадити регулярну (скажімо, півгодинну раз на тиждень) спеціалізовану програму. Хотілося б також частіше чути і якісну українську музику (Володимир Івасюк, Смерічка, Кобза, Червона рута, Ватра, Водограй, Плач Єремії, Пікардійська Терція, Олександр Пономарьов, Олег Скрипка, Тарас Петриненко, Океан Ельзи, Нічлава Блюз, Лама, Фіолет, Et Cetera, Ot Vinta, Гайдамаки тощо).
3. Потокове інтернет-мовлення з бітрейтом 128 кбіт/с за своєю якістю є абсолютно недостатнім для задоволення потреб вимогливих слухачів. Так, Ваш покірний слуга до останнього часу, допоки ще працював сервер http://enc.hl.ua:8432/st19 (VBR 96...320 kbit/s, 48 kHz, stereo), майже завжди слухав трансляцію саме з нього, а не з офіційного, через неспівставно вищу якість звучання. Слухати ж передачі на роботі з належною якістю з аналогового ефіру не завжди вдається через доволі непросту електромагнітну обстановку. Вважаю за доцільне доповнити існуючі сервери ще одним, який забезпечував би потік з бітрейтом не нижче 256 кбіт/с. Подібні сервери, зокрема, існували на "радіо РОКС" з Вашого ж холдингу (http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_256.m3u, http://online-radioroks.tavrmedia.ua/RadioROKS_256), проте наразі з незрозумілих для мене причин їх скасували.

На цьому поки що прощаюся,
з найкращими побажаннями, щиро Ваш
Олег Левченко, радіоінженер і науковий співробітник, 46 років, м. Київ (a.k.a. yes1111)


лист, "Мелодія", радіо

Previous post Next post
Up