Ноу-Хау покращення?

May 16, 2012 13:38

Originally posted by atytarenko at Ноу-Хау покращення?
Я от про що:
Справа порушена за фактом замаху на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ДП "КК "Рошен", за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу.
У судовій постанові викладена позиція слідчого Податкової міліції, який вважає, що службові особи підприємства, "переслідуючи умисел, направлений на незаконне відшкодування ПДВ з бюджету в особливо великих розмірах, в період жовтня-грудня 2010 року документально оформили видимість поставки желатину від ПП "Міоком"


Це вже друга така справа. Перша по ЄЕСУ, проти Тимошенко. При чому це було достатьньо серйозно щоб змусити Пороненка пірнути у багно.
Тобто відпрацьований такий сценарій:
Підприємець подає на відшкодування ПДВ -> Податкова відмовляє (ну, кома не там стоїть, або щось таке) -> оскільки підприємцю відмовили, проти нього відкривають кримінальну справу, по факту "замаху на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах".
Поки що це "маленька ймовірність гарантованої смерті" для бізнеса, але враження таке, що бізнесу треба або закриватись, або повністю йти у тінь. При чому ніхто не захищений: сьогодні у податківців команда не чіпати одних, а завтра пріорітети змінилися. Або хтось десь з конкурентів покрутився навколо місцевої податкової. Маєте привіт, до 12 років, якщо я не помиляюсь.

Crosspost from atytarenko.dreamwidth.org

бізнес, окупанти, покращення

Previous post Next post
Up