ЛУК'ЯНІВКА. ТЮРМА №1 || Костянтин УСОВ

Apr 04, 2012 04:23

image Click to view



==============================
Спеціальне розслідування Костянтина УСОВА «ЛУК'ЯНІВКА. ТЮРМА №1».

Лук'янівська тюрма -- це місце попереднього ув'язнення. Перебування в її темних камерах -- не покарання, а запобіжний захід. Тобто, сюди можуть закрити будь-кого, хто опинився під підозрою, і в сучасній Україні для цього абсолютно не обов'язково бути справжнім злочинцем.

Оскільки саме Київський СІЗО тримає в інформаційному просторі перше місце за кількістю повідомлень про звірства, про тортури, про нелюдські умови тримання та дивні смерті у тюремних камерах, оскільки саме туди влада Януковича запроторює своїх ворогів, півроку тому ми поставили перед собою надзавдання -- знайти спосіб показати людям справжню Лук'янівку. Справжню, а не ту, яку демонструють обраним ЗМІ.

Ми почали будувати всередині в'язниці власну агентурну мережу. З тим, щоб через максимально короткий час мати своїх людей у кожному корпусі, на кожному поверсі СІЗО. Кожному з агентів ми передавали з волі мобільні телефони, оснащені відеокамерами. І по крихтах, по 10-15 секунд, упродовж шести місяців -- в'язні надсилали нам уривки свого життя.
===========================
автор: КОСТЯНТИН УСОВ
оператор-постановник: ВОЛОДИМИР ЮР'ЄВ
режисери: ОЛЕКСАНДР ЄРЕМЕНКО, ВІКТОР БОРЕЦЬ
3D моделювання: ДМИТРО ТКАЧУК
звукорежисер: ОЛЕКСАНДР КЛИМАНЬ

Телеканал ТВі, квітень 2012 р.

телебачення, СІЗО, Лукьяновка

Previous post Next post
Up