Пікет Карпачової проти ув`язнень активістів Майдану-2

Dec 29, 2010 02:02

image Click to view



Анонс пікетування офісу Омбудсмана

29.12.2010 (середа) о 12.00 Громадянський рух «Спільна Справа» розпочне пікетування офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини Н.Карпачової (Київ, вул.Інститутська, 28/1). Учасники пікетування будуть вимагати у Омбудсмана вжити усіх можливих заходів, щоб негайно припинити репресії правоохоронців проти активістів та учасників Майдану-2, які набули небезпечних форм та розмаху.

Так, зокрема, за інформацією «Спільної Справи» на минулому тижні були затримані п’ятеро учасників Майдану-2, трьом з яких постановою Шевченківського районного суду м.Києва від 28.12.2010 визначений запобіжний захід у вигляді взяття під варту( утримання в СІЗО). Десятки протестувальників опитуються слідством. «Спільна Справа» вважає усі звинувачення надуманими й такими, що не мають під собою жодних підстав.

В пікетуванні братиме участь Олександр Мандич, який три дні без рішення суду утримувався в ізоляторі тимчасового утримання, де піддавався тортурам. Шевченківським судом було відмовлено в задоволенні подання слідчого Сеперовича про взяття Мандича під варту, проте в найближчі три дні буде розглянута апеляція на цю відмову, яка з високою вірогідністю задовольнить подання.

Журналістам будуть надані докази, в тому числі й документальні початку масових репресій проти опонентів нелегітимної влади.

http://www.spilnasprava.com/

репресії, активісти, переслідування, Майдан

Previous post Next post
Up