До оголошення офіційних результатів тихо тримаємо кулаки за Юрія Віталійовича!

Jul 19, 2016 01:23



Політичні ризики бути першим: вибори на 183 окрузі

Юрій Одарченко від ВО «Батьківщина» з великим відривом у 7,9% переміг на проміжних виборах до Верховної Ради по 183 округу на Херсонщині. Згідно з данними паралельного підрахунку голосів, його результат становить 24,22% голосів. В той же час його основний суперник від провладної БПП та голова облради Андрій Путілов отримав всього 16,29%. Двоє інших важливих кандидатів Михайло Опанащенко (Відродження) та Анна Середа (Опозиційний блок) отримали по 14,77% та 9,56% відповідно.

Наразі триває робота окружної виборчої комісії (ОВК), яка приймає протоколи результатів голосування із дільниць. Станом на 18.00, було оброблено тільки 69,15% протоколів. Нажаль, більшість людей має незначний інтерес до цієї стадіїї виборчого процесу, хоча саме він юридично визначає переможців та переможених. Саме на цьому етапі найчастіше ведуться значні фальсифікації та підтасовки з боку юристів та членів ОВК від кандидатів. Саме вони приймають рішення про прийнятя або відхилення результатів на цілих дільницях. Тому для будь-якого кандидата-переможця не менш важливим за передвиборчу кампанію є процесс затвердження результатів виборів.



Вибори відбулися

Незважаючи на передбачувано низьку явку виборців на Херсонщині (16,9%), «уявне мінування» 20 дільниць та 40 градусну спеку, - вибори відбулися. Згідно з позицією самої ЦВК, вибори на Херсонщині пройшли «без ексесів». Низька явка була в інтересах Блоку Петра Порошенка, який саме і призначив проміжні вибори на екватор літа. І навпаки, для опозиційних партій (Батьківщина, Опозиційний блок та інші) низька явка було ризиком не довести навіть вже існуючого прихільника на дільницю, коли він на дачі, на морі, або сидить вдома під кондиціонером.

Переможець є, результатів немає

Наразі ОДК 183 округу навмисно затягує затягує процесс підрахунку голосів та затвердження протоколів. Голова комісії та секретар втекли та скрилися,стих людей, юристи Опанащенка та Путілова подають десятки «проштампованих» однакових скарг, а також обговорюють можливість визнати вибори недійсними. Незважаючи на увесь цей спротив з боку переможених більш багатих та провладних кандидатів, члени ОДК таки спромоглися зібрати кворум, переобрати керівний склад та налагодити вночі процес утвердження протоколів. В більшості, це є результат уроку, що отримала команда Юрія Одарченка у 2014 році, коли саме на етапі підрахунку голосів та затвердження протоколів були застосовані безприцендентні фальсифікації, підкупи та переписування. Наступний раз, Юрій Одарченко та «Батьківщина» не упустять свою заслужену перемогу.

Зворотні позитивні сторони низької явки - це оперативність підрахунку та ускладнення фальсифікацій у процесі «змішування» порахованих бюлетнів. Вже пів на першу ночі стали відомі результати голосування по усім дільницям. Але, відповідальні дільничих комісій зіштовхнулися із наступною провокацією команди Путілова. Вночі перестала служба таксі приймати дзвінки від ДВК про відвоз протоколів до ОДК. А керівний склад самої ОДК - голова та секретар пішли геть. Незважаючи на ці тортури простих людей, які працюють у ДВК, процесс підрахнку вранці відновився.

Відміна виборів? Удар по Гордєєву та Порошенко

Більш за все обласна БПП та Президент чуттєво відносяться до ще більшого забруднення репутації свого губернатора, який був спійманний на відвертому просуванні свого патрона - Андрія Путілова. Ні адміністративний тиск на бюджетників, ні великі вливання грошей платників податків в один район Херсонської області не допомогли зменшити відрив між фаворитами кампанії. Бажання Путілова, БПП та Порошенка визнати вибори недійними зіштовхується із досвідом 2012 року, коли Янукович таки реалізував його у пяти подібних округах. Наразі, після відносної поразки майже усіх кандидатів влади на проміжних виборах, подібні істеричні бажання переможнної влади можуть ще більше укріпити підтримку ВО «Батьківщина» та проекту Юлії Тимошенко про «об`єднану опозицію». БПП мужньо повинні визнати поразку для подальшого виживання та більш-менш успішної кампанії на дострокових виборах до ВРУ у майбутньому.

Тимошенко буде боротися до кінця

Як стверджує людина близька до Юлії Тимошенко, вона по повній використає шанс публічної боротьби із Порошенко. Також, вона готова використати будь-які методи тиску та боротьби на Адміністрацю Президента. Для неї це не тільки захист результатів одного із найблільш вірних однопартійців, але й процес відновлення свого авторитету лідера в українській політиці.

Екатерина Одарченко
Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.
Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1410537.html

Тимошенко, "Батьківщина", вибори, друзья

Previous post Next post
Up