Юлія Тимошенко: З назви міста Дніпропетровськ прибрали ім’я ката Петровського

May 19, 2016 21:15

image Click to view



Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко підтримує сьогоднішнє рішення парламенту в рамках декомунізації про перейменування міста Дніпропетровськ у місто Дніпро.

«Не треба шкодувати за тим, що з назви нашого рідного міста Дніпропетровськ просто виключили ім’я Петровського - людини, яка організовувала голодомор, геноцид в українському селі», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу після ухвалення Верховною Радою відповідного законопроекту № 3864.

Юлія Тимошенко нагадала, що народилася в місті Дніпропетровськ і сьогодні там проживає вся її родина. «Можу вам сказати, що моя родина по материнській лінії жила в селі Перещепино Дніпропетровської області. Це таке невеличке село під Дніпропетровськом. І під час голодомору практично загинула від голоду частина нашої великої сільської родини. І все це було організовано Петровським», - сказала вона.

Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що незважаючи на звичність старої назви міста, мешканці Дніпра мають прийняти нову назву. «Прізвища Петровського, ката дніпропетровців, ката тих, хто жив в Дніпропетровській області не може бути в імені нашого рідного міста. Ми мусимо як нація, як народ усвідомлювати коріння тих назв, які давали нашим містам»,  - зазначила Юлія Тимошенко.
Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1385422.html

Тимошенко, СССР, "Батьківщина", боротьба, комуняки

Previous post Next post
Up