Юлія Тимошенко: Українська мова - найсильніша зброя нашого народу

May 18, 2016 00:30



Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що українська мова є духовною основою нації, яка є сильною зброєю проти зовнішнього агресора.

«Це щастя і перемога, коли дитина вчить українську мову, знає мову і за це їй дякує і суспільство, і всі її близькі люди, тому що це є одним з найвищих проявів українського патріотизму, відданості нашій українській ідеї», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні під час церемонії закриття ХVІ міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Лідер фракції «Батьківщина» привітала всіх учасників конкурсу, а також їх батьків та вчителів. «Це визначна перемога і вона є особливо в наші часи дуже патріотичною», - наголосила вона.

Під час виступу Юлія Тимошенко згадала часи Помаранчевої революції в Україні, коли громадяни держави почали частіше використовувати українську мову у своєму вжитку. «І на цьому Майдані вони хотіли говорити українською, і саме так виглядає боротьба України за європейськість, за свободу, волю, право бути сильними. Вона починається з того, що люди хочуть говорити українською», - підкреслила вона.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що за час російської агресії на сході України через вживання української мови втратив своє життя не один український патріот. «Я згадую Володимира Рибака. Це член нашої партії, який жив у Донецькій області і був звіряче вбитий за те, що розмовляв українською і піднімав прапор України на одне з адміністративних приміщень», - сказала вона.

«Це тому що наша мова для них - найсильніша зброя, яка може бути», - наголосила вона.

Лідер фракції «Батьківщина» також звернула увагу на необхідність всебічної підтримки української книги. «Нещодавно відбувся Книжковий арсенал, на якому було багато українських книжок. Це була важлива подія, але боляче дивитися на те, що наша українська книга майже вдвічі  дорожча за інші. Це означає, що досі ми не могли зробити все для того, щоб українська книга, українська мова була більш доступна. У нас багато справ та багато роботи в цьому напрямку», - додала політик.

Після виступу лідер партії «Батьківщина» нагородила вчителів та лауреатів конкурсу встановленою нею спеціальною заохочувальною премією.

Як відомо, Юлія Тимошенко вже багато років підтримує Конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика.

Нагадаємо, міжнародний конкурс знавців української мови заснований українським меценатом Петром Яциком у травні 2001 року та проводиться щорічно в багатьох країнах світу.

Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1384368.html

підтримка, Тимошенко, патріоти, "Батьківщина"

Previous post Next post
Up