Юлія Тимошенко у програмі Шустер Live 26.03.2016

Mar 26, 2016 06:06

image Click to view



Є шанс на повернення Надії Савченко до України

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала Надію Савченко відмовитися від сухого голодування, оскільки зараз є великий шанс на її повернення до України.

«В понеділок у Надії буде пан Фейгін, і я просто прошу його від імені всіх українців переконати Надю зараз повернутися до нормального харчування і дочекатися того дня, коли ми будемо її зустрічати на рідній українській землі», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі «Шустер LIVE».



Лідер партії «Батьківщина» нагадала, що після оголошення вироку Надія Савченко оголосила сухе голодування до моменту повернення її до України. «Вона в дуже важкому стані після попереднього сухого голодування і тих знущань, які вона терпить. Сьогодні ми прочитали повідомлення, що треба негайно перевірити українській стороні, в якому вона зараз стані, як вона себе почуває, тому що до неї ніхто не заходить. Зможуть зайти тільки в понеділок», - повідомила вона.

Юлія Тимошенко також зазначила, що великий шанс на повернення Надії Савченко до України з’явився, зокрема, завдяки зусиллям президента США та федерального канцлера Німеччини. «За нашою інформацією є рішення про те, що вона буде передана в Україну або в обмін, або вона може бути передана в Україну по міжнародним правовим документам для відбування покарання в Україні» - наголосила вона.

«Я сподіваюся, що це відбудеться. І нам треба молитися, щоб Надя своє здоров’я  зберегла», - заявила лідер партії «Батьківщина».

В Україні - крах довіри до органів влади

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає тривожним сигналом критично високий рівень недовіри народу України до влади.

«Як люди оцінюють роботу органів влади - парламенту, уряду, президента. 2% людей вважають, що парламент працює добре або дуже добре, а 69% вважають, що цей параламент працює погано або дуже погано. По уряду: 71% погано або дуже погано, 3% вважають, що добре. По президенту: добре або дуже добре - 9%, 54% - погано або дуже погано», - оголосила Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер LIVE» останні результати дослідження Національного демократичного інституту Сполучених Штатів Америки (NDI) про політичні настрої українських громадян.

Лідер фракції «Батьківщина» також зазначила, що відповідно до цього дослідження «77% людей вважають, що економічний стан держави погіршився, 17% вважають, що він залишився так само жахливий, як був і до того. І 3% людей вважать, що щось покращилося».

Вона також повідомила, що українське суспільство в своїй більшості не вірить в швидке покращення економічної ситуації в країні.  «Ось слайд про те, що люди думають, коли настануть позитивні зміни. 3% вважають, що через рік, і цих людей теж можна назвати поїменно, бо вони як сир в маслі. 17% вважають, що через 5 років можливо, і 80% думають, що це або через 10 років, або ніколи, або не знають коли», - зазначила політик.

«Ось картина внутрішнього стану країни. Це означає, що люди не очікують від влади тих змін, які потрібні. Це катастрофа і крах довіри до органів влади», - констатувала Юлія Тимошенко.

Сьогодні відбувається планомірне знищення середнього класу

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що глибока економічна криза в Україні є штучно створеною в інтересах фінансово-олігархічних груп, які прямо впливають на державну політику.

«Детально проаналізувавши цифри, я можу вам сказати, що цей хаос є керований, спрямований і рукотворний. Я прийшла сьогодні до вас для того, щоб пояснити, що бардак і хаос не просто випадковий», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі «Шустер LIVE».

Лідер фракції «Батьківщина» зазначила, що складний економічний стан країни розпочався зі зниження курсу національної валюти. «Курс гривні стояв стабільно - 8 гривень. І те, що його розхитали - це план. Коли курс гривні у нас впав в 3 рази - це був пуск», - сказала вона.

«Після того, як обвалився курс, заробітна плата кожного з вас стала в 2,1 меншою в доларовому обчисленні», - додала політик.

Юлія Тимошенко пояснила, що таким чином була штучно знижений обсяг оплати праці людей, закладений у вартості продукції, яка виробляється в Україні. «Після того, як з Україною зробили те, що зробили, в собівартості продукції вже заробітна плата стала складати 13%», - повідомила вона.

Лідер «Батьківщини» також навела для прикладу відсоток заробітної плати працівників у собівартості продукції в європейських країнах. «У Франції - 34,6%, в Німеччині - 31,4% з собівартості продукції, в єврозоні в цілому  - до 30%», - наголосила вона.

«Це означає, що надприбутки тих, хто сьогодні реалізує продукцію по-крупному на експорт, підвищилися суттєво. Тобто керованим процесом заробітну плату довели до плінтуса, вас поставили на межу виживання. Це - не випадковість. Це - підготовка до потужної економічної експансії», - зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер франкції «Батьківщина» також зауважила, що банкрутство 66 українських банків також є частиною плану зі знищення економічної опори України. «А на її місце приходять банківські монополії, керовані конкретними людьми», - сказала вона.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що внаслідок банкрутства банків українські громадяни втратили майже 78 млрд. гривень. «Люди свої копійчані депозити поклали в банки, щоб заробити відсотки, а у вас пройшла конфіскаційна реформа. Це не випадковість. Через брудні схеми такі банки заробляють через рефінансування, через інші механізми заробляють просто колосальні гроші», - заявила вона.

Лідер фракції «Батьківщина» також звернула увагу на планомірну політику знищення середнього класу, як найбільш активний прошарок населення.

«У нас весь середній клас був закредитований у валюті, тому що таку процедуру зробили в українських банках. 94,8 млрд гривень просто забрали у середнього класу через валютні кредити. Вони сьогодні всі банкрути», - підкреслила Юлія Тимошенко.

«Знищують середній клас як найбільш активну складову суспільного життя. Тих, хто не терпить та вимагає реформ, просто почали нищити. Це означає, що вони звільняють всі економічні ніші і все готово до економічної окупації», - наголосила лідер партії «Батьківщина».

Ми поставили вимоги до нової коаліції

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що її політична сила  готова увійти до нової коаліції лише у разі врахування низки ключових умов, висунутих її фракцією.

«Ми поставили ці вимоги, і ми чекаємо відповіді. А якщо відповідь є, то заради того, щоб припинити цей геноцид українського народу, ми готові йти в коаліцію. Але покажіть, що ви збираєтеся робити. Покажіть, хто це збирається робити», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі програми «Шустер LIVE».

Серед вимог «Батьківщини» до нової коаліції Юлія Тимошенко назвала розірвання корупційних звязків між високопосадовцями та фінансово-олігархічними кланами, зниження тарифів до економічно обгрунтованого рівня, індексацію пенсій та заробітних плат відповідно до рівня інфляції, зняття податків з пенсій та продовження заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення. «І тоді ми підтримаємо. А якщо ні, а якщо вони поміняли місцями стільці, і будуть все це продовжувати? А зараз покажуть таке оновлення уряду, і ми ще на 2 роки йдемо в цю пастку і втрачаємо час, то тоді краще за 60 днів перезавантажити все це», - наголосила вона.

Лідер партії «Батьківщина» зазначила, що її політична сила погодиться на співпрацю, якщо майбутній уряд матиме стратегію виходу з кризи та прагнутиме до реальних позитивних змін.

«Ми можемо піти в коаліцію. Але покажіть, що всі люди кланів на посадах міністерств звільнені і поставлені люди, які дійсно представляють нову стратегію України. Покажіть, що всі корупціонери в НАК «Нафтогазі», в «Енергоатомі», «Укрзалізниці» звільнені, і там поставлені люди, які пройшли аудит громадськості. Покажіть нам нову команду. Але  ж всі залишаються на старих місцях, нічого не міняється», - сказала вона.

«Я вважаю, що нам треба бути адекватними і нам потрібна правильна стратегія розвитку держави», - наголосила Юлія Тимошенко.

Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1349484.html

армія, уряд, криза, люди, "Батьківщина", тарифи, війна, Тимошенко, корупція, влада, Шустер

Previous post Next post
Up