Про вирок Надії Савченко і ФБ-тусовку

Mar 23, 2016 00:02




Я не хотів нічого писати про вирок Наді Савченко. Для всіх нормальних людей тут все ясно і без слів. 22 роки для Наді - це 22 тавра на чолі російського тирана, і нема іншого шляху окрім як піднімати світ проти нього.

В принципі, було очікувано, що наша офігезно-просвітлена навколополітична публіка після оголошення вироку видасть якийсь фантастичний по своєму ідіотизму перл. Нагадаю, це та сама публіка, яка:

- дозволяла собі всі ці два роки вальяжно філософствувати в мережі про те, як скоро Росія розвалиться, і на нас обрушаться репарації;
- перетворила слово "зрада" на бугагашечку, і затикала рот кожному, хто хоча б заїкався про необхідність посилання тиску на дипломатичному фронті;
- багатозначно натякала, що наші можновладці "хитрі чорти" і мають туза в рукаві;
- так само багатозначно натякала, що Надя Савченко була б давно вільна, якби була в "іншій партії";
- не менш багатозначно натякала, що допомагати Наді ніяк не можна, бо це додасть рейтингу Цій Дамі (Тимошенко, звісно же);
- а пару тижнів тому вибухнула фонтаном гівноаналітики про те, що це все цирк, що зараз ось-ось Путін звільнить Савченко - бо це все вистава для того, щоб винести "російську шпигунку" в топ, і взагалі Надя Савченко уже давно перевербована.

А от не звільнив Путін свою бранку.

А от виявилось, що всі багатоповерхові побудови про те, що це тільки піар, рушаться, як карткові будиночки.

І всі ці задушевні фейсбучні завсідники різко рвонулись шукати винного. Бо з одного боку залишки совісті прокинулись (а кожен із них добре знає, скільки він міг зробити, але не зробив - бо ж це може комусь додати рейтингу), а з іншого - треба негайно когось публічно покарати і заклеймити. Тоді своя вина не такою великою здається.

Винний швидко знайшовся - це виявилась та сама Тимошенко. Тепер вона має здати мандат, піти з політики в монастир, прилюдно покаятися - потрібне підкресліть, чого нема - допишіть. Бо вона буцім обіцяла звільнити Савченко.

Хоча якраз Тимошенко цього не обіцяла. Давайте ще раз переглянемо її передвиборчу обіцянку. Ось вона, 4 листопада 2014 року:
https://www.tymoshenko.ua/…/zahyst-nadiyi-savchenko-vedets…/

Як бачимо, в реальності не було ніяких пафосних обіцянок звільнити її. Зате був план, як зробити Надю Савченко настільки значущою персоною, що у Путіна просто не буде змоги її вбити чи згноїти в тюрмі. Все було просто:

- зробити Надію Савченко першим номером в партійному списку. Це гарантувало їй депутатське місце. В дужках зазначимо, що нічого, крім електоральних втрат, для "Батьківщини" це не принесло. Нагадаємо, що на президентських Юля отримала 12,81%, а на парламентських тільки 5,68%. Тобто, "великі умніки", які стверджують, що на Савченко Юля собі набила рейтинг, попросту брешуть. Юля тоді свідомо пішла на зниження рейтингу, щоб: а) привести в парламент Надю Савченко; б) привести в парламент дійсно перспективну молодь. Всі інші партії не захотіли жертвувати рейтингом, щоб захистити інших наших політв'язнів, які зараз сидять в Росії.

- зробити Надію Савченко делегатом в ПАРЄ. І цього Юля теж добилась. 26 січня 2015 р. Надя стала делегатом і отримала дипломатичний імунітет.
http://vikna.stb.ua/…/savchenko-delegat-parye-z-mizhnarodn…/

Більше того, фракція "Батьківщина" де тільки могла, піднімала питання звільнення Наді. Юлія Тимошенко прямо заявляла, що залежить це не від юридичних обставин - а від тиску всього світу на головного режисера цього процесу - тирана Путіна.
http://www.pravda.com.ua/news/2015/05/8/7067154/

Саме ця партія оплатила адвокатів, делегації депутатів від неї - між іншим, складалась вона саме із молоді. Альона Шкрум, Олексій Рябчин та Іван Крулько достойно представляли Україну під час процесів над Надею, а от представників інших, "рейтингових" партій, там чомусь видно не було.

І тепер, коли російське кривосуддя прямим текстом заявило, що дипломатичний імунітет Савченко нічого не вартий в Росії, хтось сміє заявляти про вину в цьому партії "Батьківщина", або Юлії Тимошенко конкретно?

Вдумайтесь: суд заявив, що міжнародний (!) дипломатичний (!) імунітет (!) нічого не вартий в Росії. Не вірите, прочитайте самі:
http://espreso.tv/…/sud_ne_znime_obvynuvachennya_z_savchenk…

Вдумайтесь: Юлія Тимошенко винна в тому, що Путін сьогодні на весь світ оголосив, що він нічим не відрізняється від Кім Чен Ына, і є повновладним царем, якому ніхто не указ, і на світовий порядок він чхати хотів.

Вдумайтесь: за надін термін має каятись політик, який більше за інших доклав зусиль для звільнення Наді з путінських застінків, і зробив для неї куди більше, ніж колись для неї зробили її соратнички - які діяли в куди більш тепличних умовах.

А наша дипломатія, наші "інформаційні війська", нарешті, наш президент - який кілька разів літерально обіцяв звільнити Надю (кому дуже хочеться, відео є в інтернеті) - вони не повинні каятися?

А численна "писУча" братія, яка ще так недавно вальяжно філософствувала про "Хитрий План Путіна по Савченко", не хоче зараз юшкою умитись і попросити пробачення за свій потік мерзості пару тижнів тому?

Тьху...

Вячеслав Ільченко
Джерело

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1347729.html

підтримка, брехня, армія, Путін, судилище, люди, Україна, "Батьківщина", Росія, пропаганда, війна, ідіотизм, Тимошенко

Previous post Next post
Up