"Мирний план" вже дійшов до межі

Mar 02, 2016 20:26



Бійцеві 80-аеромобільної бригади, який повернувся з АТО і приїхав на лікування у Львівській військовий госпіталь, доводиться спати у коридорі.

Про це коментарі IA ZIK повідомила громадська активістка, відома співачка Софія Федина.

Вона розповіла, що три дні тому бійця 80-аеромобільної бригади з передової скерували на лікування у Львівський військовий госпіталь, оскільки в нього після чергової контузії різко впав зір. Військовослужбовець бачить тільки на 20%.



«Коли боєць приїхав у госпіталь, його відмовились прийняти, сказали, що має бути довідка з місця проживання. Тож людина, яка бачить тільки на 20%, змушена добиратися у Хмельницьку область, робити довідку та повертатися назад. Але його знову не хочуть госпіталізувати, адже, як виявляється, треба ще скерування з частини. Все ж таки, військовому вдалось оформитися, але місць немає і доведеться спати у коридорі. Він попросився на денний стаціонар, але йому категорично відмовили», - розповіла громадська активістка.

У Львівському військовому госпіталі пояснили, що госпіталь справді переповнений.

«Зараз госпіталь заповнений майже на 100%, місць недостатньо. У відділеннях та палатах доводиться доставляти додаткові ліжка», - зазначив полковник медичної служби, заступник начальника центру-начальник медичної частини Олександр Похлєбаєв.

Він також пояснив відмову від госпіталізації бійцеві. «Відмова від госпіталізації - це серйозна справа. Госпіталізація відбувається у плановому порядку. Якщо військовий не має невідкладних та серйозних показів до стаціонарного лікування, то начальник відділення визначає дату госпіталізації на планове обстеження та на можливе лікування. А якщо є невідкладні покази щодо госпіталізації - нікому не відмовляють. Можливо, цей військовослужбовець не має показів до прямого невідкладного обстеження щодо втрати зору. Якщо військовий десь незручно розміщений, то це тільки на одну-дві ночі, адже кожного дня у нас виписки і вже зовсім скоро його переведуть у палату», - запевнив полковник медичної служби.

Згодом, Софія Федина написала у Фейсбуці, що згаданому бійцеві вже надали місце у палаті.

Джерело: ZIK

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1340505.html

війна, армія, люди, Україна, Росія

Previous post Next post
Up