Прес-конференція Юлії Тимошенко з оцінкою проекту бюджету 2016

Dec 16, 2015 17:28

image Click to view



Стратегія уряду за 2 роки призвела до трагічних для країни наслідків

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що аналіз двох років діяльності чинного уряду вказує на критичне зниження фінансово-економічних показників держави.

«Порівняно з 1 січня 2014 року, а це період, коли цей діючий уряд на чолі з діючим премєр-міністром прийшов до влади, ВВП в реальному вимірі в валюті впав в 2,2 рази - це трагедія національної економіки», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.


Лідер фракції «Батьківщина» повідомила, що за чей час доходи громадян України впали до вкрай низького рівня. «З моменту приходу до влади цього уряду, середня пенсія в Україні впала в 2,6 разів, а реальні доходи людей в валюті впали в 3,4 рази. Це означає, що політика останніх двох років вбивча для кожної людини», - наголосила вона.

«При цьому вже другий рік не відбувається індексація ані пенсій, ані заробітних плат», - додала лідер партії «Батьківщина».

Крім того, Юлія Тимошенко зверула увагу на те, що «реальна інфляція в країні за 2 роки склала рівно стільки, наскільки впала гривня». «Коли курс гривні впав за ці роки, реальна інфляція склала 2,6 разі. Тобто всі ціни за ці два роки піднялися мінімум в 2,6 рази - це і на ліки, і продукти харчування, і на одяг», - підкреслила вона.

«Коли стратегія уряду приводить до таких наслідків трагічних для країни, то бюджет наступного року мусить бути консолідованою, концентрованою стратегією виведення країни з кризи, стратегією приведення в нормальний стан бюджету  кожної родини», - заявила лідер фракції «Батьківщина».

Держбюджет-2016 в чинній редакції не можна приймати

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що запропонований урядом проект Державного бюджету на 2016 рік базується на хибних макроекономічних показниках, тому його ухвалення в чинній редакції є неприпустимим.

«Це бюджет тотальної, повної руйнації економіки України. Існує 10 ключових позицій, чому цей бюджет категорично не можна приймати, і чому він є фінансовою загрозою для країни», - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Лідер фракції «Батьківщина» наголосила, що економічна динаміка вказує на падіння валового внутрішнього продукту у 2016 році, а в головному фінансовому документі країни закладено 2% зростання ВВП.

«В 2014 році вони планували реальне падіння ВВП на 3%, а реально майже на 7% впав рівень ВВП. Вони планували на 2015 рік падіння 5,5% ВВП, а він впав майже на 9%. І зараз вони беруть липневі або навіть травневі макроекономічні показники і на їх базі планують бюджет», - пояснила вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що у 2014 році планувалося зростання інфляції на 12%, а реально було 25%.

За її словами, в 2015 році планували 26,7% зростання інфляції, а реальні показники були на рівні 46%. «А зараз вони планують всього 12%, коли вся тенденція говорить про те, що інфляція  буде значно вище. Це крайній непрофесіоналізм», - підкреслила лідер партії «Батьківщина».

Юлія Тимошенко наголосила, що цей проект бюджету не можна приймати за жодних обставин, оскільки ним передбачено багатократне збільшення податкового тиску, що призведе до остаточного падіння економіки держави.

«Вони в цьому бюджеті закладають збільшення податкового тиску на 120,8 млрд грн. Це на 24% вони планують збільшити за рахунок податкового тиску загальні доходи від податків», - поснила вона.

Лідер фракції «Батьківщина» також зазначила, що у проекті Держбюджету-2016 збільшуються всі пільгові системи оподаткування для малого бізнесу, що призведе до знищення середнього класу держави. «Вони в цьому бюджеті для 3 мільйонів самозайнятих підприємств вдвічі підвищують податкове навантаження. А для малого бізнесу, який відноситься до другої категорії - в 5 разів підвищення податкового навантаження», - сказала Юлія Тимошенко.

Вона також звернула увагу на те, що уряд заклав індексацію пенсій і заробітних плат на рівні всього 4%. «Вони сказали, що на 12% закладають індексацію заробітних плат, але це обман, тому що 12% вони дають лише в грудні 2016 року - практично наприкінці року. А весь рік люди будуть майже без індексації пенсій і заробітних плат», - додала вона.

Лідер фракції «Батьківщина» також вважає дивним збільшення видатків на оборону на 5,5 млрд гривень за рахунок конфіскації корупційних ресурсів. «Я хочу зрозуміти, де поіменно той список, на базі якого вони порахували 5,5 мільярдів доходу бюджету від конфіскації майна. Я переконана, що ця цифра взята зі стелі. У мене питання - у кого конфіскацію майна будуть проводити? Знову у середнього класу?», - запитала Юлія Тимошенко. «Або почнеться конфіскаційній терор серед середнього класу або оборона країни буде не профінансована», - сказала вона.

«Це - прощальний бюджет. Або країна прощається з цим урядом на чолі з премєр-міністром, або нам доведеться попрощатися з усіма надіями на стабілізацію економіки, на зростання економіки і реальні позитивні зміни в державі», - заявила лідер фракції «Батьківщина».

Джерело

економіка, прес-конфененція, бюджет, Тимошенко, уряд, "Батьківщина"

Previous post Next post
Up