Юлія Тимошенко: США не визнають анексії Криму - це гарантія відновлення території України (ВІДЕО)

Dec 09, 2015 03:05

image Click to view



Юлія Тимошенко вважає віце-президента США Джозефа Байдена справжнім другом України, а його заяву щодо невизнання Сполученими Штатами Америки анексії Росією українського Криму розцінює як гарантією того, що увесь світ допомагатиме Україні в об'єднанні наших територій, встановленні цілісності, кордонів держави та миру.

Про це лідер «Батьківщини» заявила журналістам в парламентських кулуарах після виступу високого гостя перед Верховною Радою України.

«Виступ віце-президента США був емоційним, з великою повагою до українського народу, підтримкою прагнень українців до свободи. Жозеф Байден висловив велику підтримку всіх наших правильних стратегій. Це був виступ справжнього друга України», - заявила Юлія Тимошенко.

За її словами, «дуже важливим для українців було почути від віце-президента те, що США ніколи, за жодних обставин та ні за яких аргументів не визнають анексії Криму».

«Це було сказано впевнено, чітко! І всі народні депутати зрозуміло, що це дійсно є певна гарантія, що не тільки Сполучені Штати не визнають анексії Криму, а й інші держави теж. Ми зобов'язані об'єднати весь світ для того, щоб боротися за повернення в Україну миру, стабільності, відновлення кордонів і об'єднання всіх наших територій в єдину цілісну країну. Це для нас була фундаментальна заява», - сказала лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також відзначила: віце-президент США акцентував увагу на тому, що «весь світ об'єднаний на підтримку України, усі демократичні країни дивляться з надією на Україну і в силах нашого народу побудувати сильну державу».

Лідер фракції вважає адекватоною критику Байдена на адресу українського уряду, зокрема, щодо «вражаючої корупції» в країні, і впевнена, що «уряд повинен зробити з цього висновки».

«Акцент був зроблений на тому, що корупція на сьогодні - найбільша вада сучасної України. Корупція в Україні більш вражаюча, ніж в будь-якій іншій країні світу», - наголосила Тимошенко.

Вона зауважила, що вже ні в кого немає сумнівів, що в нашій державі - високий рівень корупції.

«Про це кричать журналісти в своїх розслідуваннях, про це кричить громадянське суспільство, це є очевидним. Загальний контекст виступу віце-президента США був про те, що корупція може вбити Україну, позбавити нас шансу бути сильнішими», - зазначила політик.

Тому лідер «Батьківщини» упевнена, що «нам як країні треба зробити неможливе, щоб ті люди, які поіменно уособлюють корупцію в Україні, були видалені із влади та нашого життя як ранкова пухлина».

«Ніхто, окрім українців цього не зробить. Ніхто не може ззовні управляти країною та допомагати нам боротися з корупцією, ніхто не зробить за нас нашу роботу», - пояснила лідер фракції.

Юлія Тимошенко також висловила переконання, що «Україна виборола право мати уряд чесний, моральний і професійний уряд, а українці заслуговують на краще життя».

Джерело: INTV

Вы читаете зеркало моего журнала - yes1111.

Основной пост находится здесь: http://yes1111.dreamwidth.org/1300424.html

підтримка, уряд, окупанти, Україна, "Батьківщина", Росія, Тимошенко, корупція, США

Previous post Next post
Up