Вродило

Feb 25, 2018 17:17


Нещодавно прокинувся і побачив за вікном таку картину:


Першою думкою було зробити епіграфом до цього посту "The sparrows are flying again", та птахи виявилися трохи більшими за горобців, хоч і їхніми родичами. Взагалі не те що бачу вперше цих птахів, але і ніколи не чув про них, хоча й одна з характерних їхніх ознак - наїстися взимку ягід, що вже почали бродити, і хуліганити по п'яні - трохи відома. Вікі пише, що вони у нас зимують, тож це, скоріше за все, вже збираються відлітати. Куди - так і не вдалося нагуглити, але знайшов дві непогані статті про них.
Взагалі найцікавіше у подібних ситуаціях - сфоткати щось невідоме і потім сидіти й шукати в інтернеті, що ж це було. З омелюхами вийшло геть просто - гугл на запит "птах з жовтим хвостом" одразу знаходить правильні картинки, трохи важче було з личинкою Lucanus cervus - жука-оленя, тепер це чи не єдина латинська назва істоти, яку я зможу назвати без гуглу.





Вони поступово відлітали кудись за будинок, потім раптово повернулися, саме цей момент на фото, і знову потроху полетіли кудись всі до одного.






Красиві птахи, але були далеченько, мій об'єктив більше не добиває.

вікно у двір, the birds, фото, я пізнаю світ

Previous post
Up