Олександр ҐАВА: Харківська міська рада боїться зеленого референдуму наче вогню

Aug 11, 2010 23:51

11 серпня 2010 року голова Харківської міської організації ВО «Свобода» Олександр Ґава отримав відповідь від Харківської міської ради щодо ініціативи проведення загальноміського зеленого рефрендуму. У листі, підписаному Геннадієм Кернесом, ідеться про «численні» порушення порядку ініціювання місцевих референдумів, а також про неможливість вирішення запропонованих питань саме через пряме волевиявлення міської громади.
Нагадуємо, 7 липня поточного року в Покровському сквері Харкова відбулися установчі збори громадян за місцевий референдум щодо мораторію на знищення і забудову зелених зон міста.

Олександр Ґава наголошує, що «регіональна» міська влада на чолі з Геннадієм Кернесом вбачає у «Свободі» реальну потугу, що здатна зорганізувати харківців на законну протидію чиновничому свавіллю: «Кернес у своєму листі виправдовується тим, що міська рада не може встановити мораторій на зміну цільового призначення рекреаційних ділянок. Мовляв, така процедура регламентується виключно Земельним кодексом. Проте в. о. міського голови забуває, що міськвиконком має повне право не надавати земельні ділянки в зонах зеленої рекреації.

Насправді міська рада, що є фактичною філією Партії регіонів у Харкові, як вогню боїться перекриття надзвичайно рентабельного бізнесу, тобто тіньової торгівлі земельними ділянками. Водночас у запропонованих для винесення на референдум питаннях ідеться про повернення громаді конкретних територій - частини Лісопарку і парку ім. Горького. Слід розуміти, що у випадку проведення референдуму харківці однозначно проголосують за скасування скандальних рішень. Як свідчить нещодавня соціологія, понад 70% городян виступають проти будівництва дороги в парку Горького, а разом з нею - готельних і житлових комплексів. Тобто, конкретним чиновникам доведеться повертати тіньові кошти, за які ті ділянки купувалися. Ось чому регіонали чинять всілякі перешкоди для прямого волевиявлення харківців.».

Свободівець також засвідчив намір боротися з «відписками» міськради у судовому порядку. Про подальший перебіг подій навколо зеленого референдуму буде вчасно повідомлено.
--
Прес-служба ВО «Свобода»
Харківщина
(067) 571-01-22
(097) 182-97-90

ВО Свобода, Харків, Зелений Референдум

Previous post Next post
Up