Aug 31, 2011 13:02
Поки триває щедра і тепла пора, викладаю ще кілька родинних фіторецептів.
Для профілактики хвороб печінки та жовчного міхура п’ють узвар із груш.
Це допомагає почистити печінку, налагодити тік жовчі, підіймає тонус, покращує травлення.
Рецепт класнючий, перевірений на собі. І дуже смачний.
Єдине - вимагає терпіння.
Отже, нам знадобиться мішок груш. І то не простих, а лісових дичок. Таких жовтих дрібненьких, терпкуватих. На крайній випадок годяться лимонки і дульки.
Груші можуть бути свіжі чи сушені, але сушені в сушарці чи на сонці, але не в печі.
Беремо десь чотирилітрову каструлю, висипаємо туди літрову баночку сушених грушок, або вдвічі більше свіжих.
Два літри води (+1 склянку).
Доводимо до кипіння, варимо 10-15 хв. Настоюємо біля 2 годин - поки охолоне. Цідимо.
В результаті вийде біля 2 літрів узвару.
Випиваємо узвар протягом доби - замість води.
І так - 30 днів.
Накраще це практикувати в серпні-жовтні.
Протипоказання: діабет і жовчокам’яна хвороба.
смачні ліки