Sep 02, 2013 00:12
Ледве дочекалася календарної осені, щоб зарізати першого гарбузика і зварити собі гарбузовий суп.
Одна з улюблених осінніх страв.
Я б, може, й не чекала на осінь, але на базарі гарбузів ще в продажу нема.
Цього року вперше маю свої гарбузи - виросли з помийниці.
Досі на моєму бідному піску не хотіли рости. І всю "колекцію" пакетиків із насінням - більше 15 сортів! - я віддала мамі ще торік навесні. І більше не гралася.
Мама спершу покомизилася, мовляв, "панські вибрики", але потім дуже хвалила два сорти столових порціонних гарбузів. Зокрема і Руж Віф д'Етамп... Зовні він схожий на гобліна - але смак, мммм! Особливо смачні з нього солодощі та фреш. Половина всього цього добра взагалі не посходила. Не обійшлося тоді й без пересорту - замість одного порціонного столового, виріс кабанчик: коли мама віддавала його племінниці для худоби, то "хлопці" втрьох на машину вантажили - не так важкий, як великий вдався.
Але в мене досі гарбузи не росли.
Проте компостна купа - яке-не-яке, а добриво. І ось із неї проросло два гарбузи, із тих, що я купувала торік.
...А густий жовтогарячий гарбузовий суп зі сметанкою - так добре їсти при застуді. Зігріває до глибини душі:)
чари на кухні,
город-грядки