Jun 01, 2012 18:13
Скуштувала ягоди дюшенеї.
В усіх описах зазначається, що ягоди в неї позбавлені смаку. Вони неїстівні, тобто не отруйні, але й кулінарної цінності не мають.
Покупне насіння дюшенеї виявилося несхожим, а рослина мене все одно приваблювала - не вибагливістю і щільністю.
Тому побачивши її на клумбі біля однієї кав’ярні-цукерні, я взяла і зірвала кілька ягід.
Принесла додому, обтрусила дорогоцінне насіння... А самі ягоди помила і поклала до рота.
По-перше, ягоди солодкі. Тобто зовсім солодкі - без кислинки. По-друге, мають пряну нотку.
Так, не суниця, тобто зовсім не суниця - немає ні суничного запаху, ні смаку, але цілком їстівні.
А якщо зважити, що дюшенея родить все літо... хороша рослинка.
Єдине, що квіти були дрібнуваті - за описом вони мали бути хоч у двічі більші. Але можливо, тій дюшенеї на клумбі просто бракувало світла.
вперше скуштувала,
суниця і її сестри